2 jaar 3 jaar 4 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Een rondje met de tractor

Lieke

Toen mijn zoontje van twee het boek ‘Een rondje met de tractor’, begon hij helemaal te stralen! Hij leest graag het boekje ‘een rondje met de brandweerwagen‘ én hij is dol op ‘trekkers’, zoals we hier in de Achterhoek zeggen. Hij dook dan ook meteen boven het boekje. In de reeks zijn trouwens nog meer boekjes te verkrijgen, zoals een rondje met de auto, een rondje met de vrachtwagen, een rondje met de trein en een rondje over de bouwplaats.

Boek: een rondje met de tractor

In het boek ‘een rondje met de tractor’ komen vier landbouwvoertuigen aan bod: natuurlijk de tractor, maar ook de maaidorser, de veewagen en de quad. Elke twee bladzijden staat er een landbouwvoertuig centraal. Op de linkerbladzijde staat over elk landbouwvoertuig in twee simpele regels uitgelegd wat het voertuig doet. En ook staat er een illustratie met uitleg over de verschillende onderdelen over het landbouwvoertuig. Op de rechterbladzijde kunnen kinderen met een soort schuifje het landbouwvoertuig verplaatsen.

Toen mijn zoontje van twee het boek 'Een rondje met de tractor', begon hij helemaal te stralen! Hij leest graag het boekje

Niet alleen lezen, maar ook spelen

Als mijn zoontje aan het spelen is, pakt hij er niet zo snel zelf een boekje bij om alleen te gaan lezen. Dat is met dit boekje wel anders. Omdat er ook een speelelement zit, kan hij zelf met dit boekje ook wel even zoet zijn! Hij laat het schuifje van de veewagen naar de markt rijden of bestuurt de maaidorser over het veld. En de bladzijden zijn lekker stevig, dus hij hoeft er ook niet zo voorzichtig mee te doen.

Samen lezen

Als het we boekje samenlezen, stort mijn zoontje zich bij elk voertuig meteen op het spelen met de schuifjes. Als hij daarmee klaar is, lezen we samen over het voertuig en kijken we samen naar de verschillende onderdelen. Wat is de band groot van de tractor, waar is het spatbord en waar zit de bestuurder eigenlijk? Dat maakt dit boekje een aanrader: je kunt het even snel samen lezen of er juist langer de tijd voor nemen.

Toen mijn zoontje van twee het boek 'Een rondje met de tractor', begon hij helemaal te stralen! Hij leest graag het boekje

Go or No Go

‘Een rondje met de tractor’ is naast leuk om te lezen, ook leuk om mee te spelen. Dat maakt alle boekjes uit deze reeks zo leuk! Ook ‘Een rondje met de tractor’ is weer een succes met aansprekende landbouwvoertuigen. Een heel leuk boekje om bijvoorbeeld cadeau te geven aan een kindje dat 2 jaar wordt. Een GO dus!

Een rondje met de tractor: facts

  • Auteur en illustrator: Johnny Dyrander
  • Aantal bladzijden: 10
  • Uitgeverij: Gottmer
  • Leeftijd: vanaf 2 jaar
  • Verschijningsdatum: 12 juni 2024
  • Adviesprijs: 12,99 euro en je koopt hem bij bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.