Boeken

{ Boek Recensie } | De smaakpapillen prikkelen met Het Groene Kookboek

Linda D

Ben jij een echte keukenprins(es)? Ik val niet onder die noemer, maar vind het zo nu en dan wel leuk om wat extra tijd te besteden aan een nieuw gerecht. Wanneer ik een recept zie dat me aanspreekt, bewaar ik deze altijd. Vaak vergeet ik het, maar met regelmaat probeer ik iets nieuws uit. Wanneer ik het recept braaf volg, komt het vaak wel goed. Ik moet niet te veel gaan freestylen, want zoveel gevoel voor koken heb ik niet.

Het groene kookboek

Ik ben ook niet het type met een groot arsenaal aan kookboeken waaruit ik kan putten. Wel ben ik het type dat een kookboek aan de hand van een sprankelende cover op haar wensenlijstje kan zetten. Zo stond op dat lijstje ook ‘Het groene kookboek”, van Rukmini Iyer. Een boek met een frisse uitstraling, een smakelijk gerecht dat prijkt op de cover en daarboven de tekst “minimale inspanning, maximaal resultaat”. Exact wat ik zoek in nieuwe recepten!
In het boek staan maar liefst 75 vegetarische recepten, waarvan een groot deel ook nog eens glutenvrij is en ik ging er mee aan de slag.

 het groene kookboek wist mij te vangen

Variatie

De recepten variëren enorm! Zo staan er salades en bowls in, maar ook burgers en stoofschotels. Zelf eet ik inmiddels al zo’n 9 jaar vegetarisch en dus sluiten de recepten hier mooi bij aan. Mijn gezin eet meerdere keren per week ook vegetarisch, maar natuurlijk kun je de recepten uit het boek ook zelf aanpassen door er wel vlees aan te voegen of bij te serveren.

De auteur, Rukmini Iyer geeft bij veel recepten ook handige tips om er een vegan variant van te maken. Op die manier is er voor ieder wat wils.

Ik ben ook niet het type met een groot arsenaal aan kookboeken waaruit ik kan putten, maar het groene kookboek wist mij te vangen

Ideaal, en voor ons als gezin ook wel vrij noodzakelijk, is het feit dat de meeste recepten een bereidingstijd van circa 30 minuten hebben. Voor de dagen waarop het nog een tandje rapper moet staan er ook maaltijden in het boek die je zelfs binnen 15 minuten op tafel hebt staan.

Rukmini Iyer

Rukmini Iyer is ook de auteur van de serie “de bakplaat”. Een bestseller waar wereldwijd meer dan 1,75 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Dus mogelijk komt de naam je wel bekend voor!
Haar drijfveer is de essentie van goed eten. Ze is er namelijk van overtuigd dat tijd vrij maken om goed te eten van groot belang is. Zelf is ze ook moeder van twee kinderen en kent als geen ander het gebrek aan tijd. Ze draagt met haar boek graag bij aan de mogelijkheid om met een minimale inspanning een gezonde maaltijd te serveren.

In het boek vind je alle 75 recepten, maar daarnaast ook maaltijdplannen. Ideaal! Volledige weekplannen met verwijzingen naar de juiste recepten. Een must-have voor in de keuken!
Tevens staan er in het boek ook zogenaamde prep-plannen beschreven, inclusief de benodigde tijd. Hiermee kun je maaltijden vooraf voorbereiden, zodat je niet in tijdnood komt op het moment zelf.

Ik ben ook niet het type met een groot arsenaal aan kookboeken waaruit ik kan putten, maar het groene kookboek wist mij te vangen

Go or No Go

Absoluut een GO voor dit veelzijdige, frisse boek. Fantastische recepten, voor ieder wat wils en snel op tafel te krijgen. Door middel van de prep- en maaltijdplannen een must-have voor het drukke gezinsleven.

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.