10 jaar 11 jaar 12 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | Smart Dog van SmartGames

Linda D

Onze zoon Siem (8 jaar) houdt wel van een goede puzzel. Een sudoku, woordzoeker of een andere breinbreker zorgen doorgaans voor veel vertier en plezier. De nieuwste smartgame: Smart Dog, werd dan ook met een brede glimlach ontvangen.

SmartGames

Mogelijk herken je de uitdaging om de schermtijd in te perken en je kind te prikkelen voor leuke, beweeglijke of juist uitdagende activiteiten. Een Smartgame is dan een goede zet. Deze spellen zijn bij ons vrij goed vertegenwoordigt in de spellenkast. Het komt dan ook met regelmaat voor de dag. Bepaalde smartgames, in een klein formaat, gaan ook standaard mee op reis. Helemaal fantastisch is een nieuwe smartgame! Zo gingen wij afgelopen week aan de slag met Smart Dog Obstacle Run!

Onze zoon Siem (8 jaar) houdt wel van een goede puzzel. De nieuwste smartgame: Smart Dog, werd dan ook met een brede glimlach ontvangen.

Puzzelen

Het is een puzzelspel waarmee maar liefst 60 verschillende opdrachten kunnen worden uitgevoerd. Je maakt bij iedere puzzel een hindernissenparcours voor het hondje! Over ieder obstakel, welke je moet plaatsen, mag het hondje maar een keer gaan.
Bij iedere opdracht is de startpositie anders, dat wil zeggen dat je de plaatsing op de afbeelding volgt. Daarna ga je de losse onderdelen plaatsen. Een echte breinbreker!
Het doel is om het hondje de gehele weg vol met obstakels af te laten leggen en uiteindelijk de trainer te bereiken. Er is maar een oplossing mogelijk!

Adviesleeftijd

De adviesleeftijd van dit spel is 7+ en ik kan dit uit eigen ervaring bevestigen. Siem is 8 jaar en wist de eerste opdrachten goed te maken, al moest hij daar ook al wel echt de tijd en aandacht voor nemen. Maar, dit hoort ook zo te zijn! Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer frustratie. Maar ook, hoe meer euforie bij het vinden van de oplossing.
In het boekje vind je namelijk levels. Dit gaat van beginner tot gevorderd en bouwt zich zo dus op. Het is niet gemakkelijk en jonger dan 7 zou ik dan ook zeker niet aanraden.

Onze zoon Siem (8 jaar) houdt wel van een goede puzzel. De nieuwste smartgame: Smart Dog, werd dan ook met een brede glimlach ontvangen.

Go or No Go

Smart Dog Obstacle Run is een compact spel en ontzettend uitdagend. De moeilijkheidsgraad loopt op en dit zorgt voor echte breinbrekers en daardoor veel vertier. Wanneer je dus echt puzzel fan in huis hebt dan is deze smartgame echt een aanrader.
Qua prijs is het ook mooie optie voor een cadeautje. De prijs namelijk 17,99!

Onze zoon Siem (8 jaar) houdt wel van een goede puzzel. De nieuwste smartgame: Smart Dog, werd dan ook met een brede glimlach ontvangen.

Smart Dog Facts:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.