10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Paper Mario: The Thousand-Year Door

De Nijhofjes

It’s Mario time! Alweer! Persoonlijk vind ik het heel leuk wanneer er een nieuwe Mario game uitkomt, omdat die bijna altijd garant staan voor kwaliteit en vermaak. Deze keer is het een oudere game die een poetsbeurt gekregen heeft, we testen namelijk Paper Mario: The Thousand-Year Door uit. Dat het een remake is, mag de pret niet drukken, omdat dit één van de meest geliefde games uit de Paper Mario/Mario RPG-series is. Of de game net zo goed is als dat we dat jaren geleden vonden? Lees snel verder…..

Paper Mario terugblik

Toen dit spel uitkwam, was het nog “vroeger” in gaming jaren. Het was namelijk 2004 en het origineel kwam uit op de Nintendo Gamecube. 2004. Toen ik nog haar op mijn hoofd had, geen kinderen had en weinig verantwoordelijkheden. Een heerlijke tijd was dat! In 2020 was daar Paper Mario: The Origami King en nu is dus een nieuwe remake uit op de Switch.

Ee testen Paper Mario: The Thousand-Year Door uit. Dat het een remake is, mag de pret niet drukken. Lees onze review hier.

Paper Mario Remake

Voor deze nieuwe oude game hebben ze alles opgepoetst. De graphics, animaties en de muziek. Ook hebben ze dingen toegevoegd om de game-ervaring iets makkelijker te maken zoals een systeem waar je makkelijker en sneller rond kan reizen door de map, meer item/geld opslag en 2 geheime eindbazen. Ook zijn er kleine scènes aangepast die in 2024 misschien als “onprettig” zouden worden kunnen ervaren. (Een meisjes goomba die wordt ge-catcalled en vervolgens met de mannetjes vecht)

Ee testen Paper Mario: The Thousand-Year Door uit. Dat het een remake is, mag de pret niet drukken. Lees onze review hier.

Gameplay

Hoe het spel werkt is eigenlijk best gemakkelijk onder de knie te krijgen. Helemaal wanneer je al eerdere Mario RPG’s gespeeld hebt. In een gevecht kies je een aanval en je drukt dan op het juiste moment op een knop om extra schade te doen. Of je timed de verdediging zo dat je minder schade krijgt. Iedereen die met je meevecht, heeft haar/zijn eigen aanvallen en zo ga je het verhaal door. Na elke gevecht verdien je ervaringspunten en ga je level-up en wordt je sterker.

Buiten de gevechten loop je rond, meestal met Mario, maar soms ook met Peach of Bowser, en kun je met andere karakters praten of bijvoorbeeld een winkel binnen gaan om iets te kopen. Zo ontvouwt het verhaal zich en ik moest zelfs regelmatig hardop lachten door de goed geschreven gesprekken/grapjes die zich voor deden. Humor is een groot deel van het verhaal en dat merk je ook tijdens de interacties. Klein voorbeeld: Je wil in het begin langs een wachter, maar die houdt je tegen omdat die een contactlens kwijt is geraakt. Je mag niet bewegen! En dat deed ik ook niet. De wachter loopt wat rond, maar het spel gaat niet verder. Op een gegeven moment ga ik toch bewegen omdat ik verder wil. “PLATSCH” staat er op het moment dat ik loop…. De wachter is natuurlijk boos en stuurt me weg. Het maakt niet uit wat je doet, je kan niet ontsnappen aan de grap.

Ee testen Paper Mario: The Thousand-Year Door uit. Dat het een remake is, mag de pret niet drukken. Lees onze review hier.

Go or No Go

Dit spel krijgt een dikke GO. Hoewel het een remake is, ben ik erg blij dat dit spel is uitgekomen voor de Nintendo Switch en ook nog in zo’n goede versie. Nu kan ik samen met mijn zoon opnieuw genieten van dit meesterwerkje. Het spel is namelijk ook erg leuk om samen op de bank te spelen. Hoewel je het maar met één speler tegelijk kunt spelen, blijft het een leuke ervaring om samen te gamen, maar dan “omstebeurt”.

Paper Mario: The Thousand-Year Door facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.