6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Stinkhond in Parijs

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Voor het loket van de ondergrondse metro zoeken Stinkhond en Plattekat op de grond naar weggegooide tickets. Het boefje van Parijs heeft een beter idee.

‘We springen over het poortje’, stelt hij voor. ‘Dat is een meevaller, ik ben heel goed in vuilnisbakkenspringen!’ juicht Stinkhond. 
Maar hij blijft met zijn poten achter het draaihek haken en valt languit voor de voeten van een controleur. ‘Dat zal je duur komen te staan’, zegt die. 
(Citaat uit: Stinkhond in Parijs – mei 2024)

Wij hebben alweer het 14e deel van de Stinkhond serie in handen. Stinkhond en Plattekat dromen over een tripje naar de stad van de liefde: Parijs. Na uren wachten in de goot stopt er een vuilniswagen die ze wel wil brengen. Geheel in stijl vertrekt het duo naar de hoofdstad van Frankrijk. 

Stinkhond in Parijs

Stinkhond; hij ruikt naar sardientjes
En ziet eruit als een gerafeld tapijt. 
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom,
Maar hij heeft ook een hart van goud. 

Een vuilniswagen brengt Plattekat en stinkhond naar Parijs. Ze bezoeken Montmartre en zien Lona Misa, maar ontmoeten ook het boefje van Parijs. Kunnen stinkhond en Plattekat hem helpen om zijn ouders terug te vinden?

Uitstinkend leesvoer 

Het duo neemt je mee naar Parijs. Op z’n ‘Stinkhonds’ dan wel dus in het riool, in een vuilnisbak en onder vele Parijse bruggen. Gelukkig krijgen ze ook nog de kans om de Eiffeltoren te beklimmen en een echt Frans theater van binnen te bekijken. 

Een heerlijk verhaal dat je meeneemt door Parijs. De illustraties die op iedere pagina aanwezig zijn, zijn echt prachtig. Helemaal Frans en vol details. 

Go or No Go

De stinkhonden boeken worden hier altijd met veel enthousiasme ontvangen. En daarna echt verslonden als leesvoer. De oudsten van 8 en 10 lezen het boek zelf. Mijn zoon van 5 lees ik eruit voor. Het zijn compacte hoofdstukken met veel tekeningen om ook hem geboeid te houden. Alle boeken van Stinkhond, zo ook deze, zijn prima los van elkaar te lezen. 
Wat de boeken bindt zijn, zoals al eerder gezegd, de prachtige illustraties, maar ook de gekkige woorden en uitdrukkingen. En natuurlijk voorzien van het nodige portie ranzigheid. Ik vond dit veruit het leukste boek van Stinkhond tot nu toe. Het onderwerp, Parijs, lekkers zomers spreekt mij erg aan! Heb je nog niet eerder kennisgemaakt met Plattekat en Stinkhond? Dit boek kunnen we je van harte aanbevelen. Van ons krijgt dit boek een dikke GO. 

Stinkhond in Parijs Facts

 • Schrijver: Colas Gutman & Marc Boutavant vertaald door Sylvia Vanden Heerde 
 • Serie: Stinkhond 
 • Aantal pagina’s: 78 hardcover 
 • Uitgave: mei 2024
 • Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar 
 • Onderwerp: grappige boeken, voorlezen en zelf lezen 
 • Prijs: 12,99 via Bol (ook verkrijgbaar als e-book)
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.