1 jaar 2 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Kom je thuis, kleine haai?

Iris

Wij zijn dol op boeken. Iedere avond lezen er minimaal twee boeken voor. Het is een heerlijk momentje om nog even samen door te brengen en de dag op een rustige manier af te sluiten. Maar ook overdag lezen we regelmatig een boek of pakken mijn kinderen er zelf een boekje bij. Vooral aan het einde van de middag. Ik heb een mand met een aantal boeken in de speelhoek in de woonkamer staan en daar kunnen ze zelf een boek uit halen. Een boekje dat ik er onlangs aan toe gevoegd heb en dat er iedere keer weer bij gepakt wordt is “Kom je thuis, kleine haai?”. Het is een interactief boekje speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 18 maanden.

Recensie “Kom je thuis, kleine haai?”

“Kom je thuis, kleine haai?” bestaat uit 4 dikke pagina’s. Op deze verschillende pagina’s staan vier wegen afgebeeld die de zeedieren moeten afleggen om bij hun moeder te kunnen komen. De dieren die je in het boek vindt zijn een baby haai, een baby krab, een baby octopus en een baby papegaaiduiker. Door middel van een rond schuifje beweeg je het babydiertje gemakkelijk door het weggetje heen. Dit is natuurlijk niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens erg goed voor de ontwikkeling van het kindje. Het stimuleert namelijk de hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek.

Naast de leuke wegen die de zeedieren af moeten leggen zijn er ook een aantal leuke illustraties afgebeeld die jouw kindje kunnen helpen bij het leren van nieuwe woorden. Denk hierbij aan een zeester, schelp, bloem en wolk.

Go or No Go

Zoals ik al vertelde vinden wij dit boekje enorm leuk! Hoewel we er eigenlijk al iets te oud voor zijn (3 jaar en 5 jaar) is het nog steeds een fijn boek om lekker rustig mee te spelen. Daarnaast probeert Nora (5 jaar) al een beetje te leren lezen en daar komen deze simpele woordjes goed bij van pas. De woordjes zijn niet heel erg moeilijk en vrolijke illustraties maken het extra leuk om naar te kijken.

Naast “Kom je thuis, kleine haai?” is er nog een nieuwe leuke variant bij gekomen, namelijk “Kom je thuis, klein kuiken?”. In deze collectie zaten al “Kom je thuis, kleine tijger?” en “Kom je thuis, klein konijn?”. De boekjes zijn geschikt voor peuters vanaf 18 maanden en kosten 11,99 per stuk.

“Kom je thuis, kleine haai?” Caroline Búzio – Facts

  • Soort boek: Interactief boek, eerste woorden boek.
  • Auteur: Caroline Búzio
  • ISBN: 9789022778552
  • Leeftijd: Vanaf 18 maanden
  • Verkoopprijs: 11,99 en te koop via bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.