Inspiratie

{ Boekrecensie } | Coco en het gekke ding

Iris

Het schattige vogeltje Coco is bij ons thuis niet meer weg te denken. Het verhaal “Coco kan het!” hebben we al ontelbaar vaak voorgelezen en het blijft leuk. We werden dan ook meer dan enthousiast toen we het nieuwe boek “Coco en het gekke ding” zagen. Weer een avontuur van Coco! En dit keer beleefd Coco een avontuur samen met zijn vriendjes. We hebben ook dit verhaal inmiddels al enorm vaak gelezen en we vertellen er graag alles over.

Coco en het gekke ding

Coco gaat in het verhaal spelen met zijn vriendjes; egel, kikker, eekhoorn en de twee muizen. Al snel ziet eekhoorn een gek roze ding liggen. Wat zou het zijn? Samen gaan ze er naar toe om te kijken wat het is. Is het een peer? Of misschien een vallende ster? Je kunt er doorheen kijken en de hele wereld wordt roze. Of is het toch iets om op te liggen? Het voelt in ieder geval wel heel zacht aan.

Als kind word je meegenomen in het verhaal. Stiekem weet je al wat het is, maar toch blijf je nieuwsgierig. Wat gaat er gebeuren?

Review Coco en het gekke ding

De eerste keer dat ik het boek voorlas zaten er twee kindjes naast mij stil mee te kijken. Ze waren zo benieuwd wat er ging gebeuren. Natuurlijk weet je na het lezen van het boek wat het gekke roze ding nu eigenlijk was, maar toch blijft het een leuk verhaal om voor te lezen. Het moment dat je erachter komt wat het roze ding is is grappig en spannend tegelijk. Daarnaast zijn de illustraties in het boek Coco en het gekke ding zijn weer geweldig. Precies zoals je verwacht. Je krijgt er weer een magisch gevoel bij en toch voelt het ook heel vertrouwd. In het eerste boek zaten overal insecten verstopt en ook deze komen weer terug in het nieuwe boek. Vooral de slak is onze favoriet! Deze zit namelijk op iedere bladzijde verstopt, waardoor het ook een beetje een zoekboek is geworden.

Go or No Go?

Waarschijnlijk raad je het al dat wij fan zijn van het boek. Het verhaal leest gemakkelijk voor en is erg gemakkelijk om te begrijpen. Het is dan ook voor de allerkleinste kindjes een geweldig boek om voor te lezen. “Coco en het gekke ding” heeft iets magisch, iets avontuurlijks en het is erg grappig. Een echte GO voor ons!

Facts

Lees ook: Recensie: Kom je thuis, kleine haai

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.