4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Educatief

{ Review } | VTech Cube Adventures Dino’s

Iris

Er komen steeds meer dino’s in ons huis. Van knuffeldino’s tot aan dinosauriërs die bewegen en geluid maken. En ontbreekt het geluid van de dino, dan worden deze geluiden er graag bij gemaakt tijdens het spelen. Kortom, Jurassic Park is er bijna niets bij. En sinds kort is onze collectie aangevuld met iets leuks van VTech, namelijk de Cube Adventures. De Cube Adventures zijn verkrijgbaar in de dino variant, maar ook eentje in het prinsessenthema. Wij kregen van VTech de Cube Adventures Dino’s om uit te testen en vandaag vertellen wij er graag alles over.

De Cube Adventures van VTech

De VTech Cube Adventures is een kubus die je kan draaien. Het heeft wel wat weg van een Rubiks kubus, alleen heeft de Cube Adventures 2×2 draai mogelijkheden en een Rubiks kubus heeft 3×3 draai mogelijkheden. Ook zitten er twee speelknoppen op, een aan-en-uit schakelaartje en een geluidsboxje dat je verder niet kunt draaien.

Op de Cube Adventures zitten 3 verschillende speelstanden. “Ontdekken”, “missies” en “quiz”. Van een simpele stand waarbij meer dan 50 leuke weetjes over dino’s en fossielen verteld worden tot aan een 2 minuten spel, waarbij je zo snel mogelijk de juiste ontsnapte dino moet vinden. Door middel van aanwijzingen moet je op zoek gaan naar de juiste dino en deze naar het dinopark moet brengen.

Onze ervaring

Zoals ik al vertelde zit je met dino’s bij ons in huis helemaal goed. Het is erg leuk speelgoed voor een echte dino-liefhebber en je kennis over dino’s te verbreden. Het formaat is ook erg fijn, omdat je het er gemakkelijk even bij pakt om lekker mee te spelen. De Cube Adventures van VTech is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud. Een brede leeftijdscategorie, maar door de drie verschillende speelstanden is het inderdaad geschikt voor verschillende leeftijden.
Speelstand 1 is een goede stand om mee te beginnen. Je krijgt dingen te weten over de verschillende dino’s, wat ze eten, hoe ze lopen, hoe gevaarlijk ze zijn en hoe ze brullen. Deze speelstand is bij ons favoriet.
Speelstand 2 gaat iets dieper en stelt vragen waar je antwoord op moet geven. Er worden zoekopdrachten gegeven als “Zoek de dino die op vier poten loop.”. Deze speelstand is leuk om de kennis te testen. Nog wel moeilijk voor een kind van 4 jaar, maar vanaf 5 à 6 jaar is dit zeker te doen.
Speelstand 3 is de speelstand waarbij je zo snel mogelijk de juiste dino moet vinden. Het is handig om eerst jouw kindje de kubus goed te laten ontdekken en zo veel mogelijk te laten leren over de verschillende dino’s. Deze speelstand heeft namelijk een timer. Er worden vragen gesteld als “Waar is de Brachiosaurus?”. Het is niet gemakkelijk en daarom geschikt voor kinderen van 7 à 8 jaar oud.

De Cube Adventures zijn verkrijgbaar in de dino variant, maar ook eentje in het prinsessenthema. Wij kregen van VTech de Dino Cube

Go or No Go

Het is even wennen hoe het speelgoed werkt, maar volgens mij hadden mijn kinderen het eerder door dan ik. Terwijl ik de gebruiksaanwijzing zat door te nemen, ontdekten zij alle verschillende dino’s. Ik hoefde mij er verder niet mee te bemoeien. Bij de Cube Adventures kubus zit een kaart/poster met daarop alle verschillende soorten dino’s. Mocht je nog niet zo veel van dino’s afweten, dan kan deze kaart je extra helpen. Dat was voor ons wel handig en extra leerzaam. Ook zit er een handig polsbandje aan waar je de Cube Adventure gemakkelijk aan vast kunt houden en overal mee naartoe kunt nemen.
Wij vinden de Cube Adventures een GO voor kinderen die van dino’s houden! Het is goed voor de hand-oogcoördinatie en het stimuleert de fijne motoriek. Je neemt het gemakkelijk overal mee naartoe.

De Cube Adventures zijn verkrijgbaar in de dino variant, maar ook eentje in het prinsessenthema. Wij kregen van VTech de Dino Cube

Cube Adventures Vtech Facts

  • Merk: VTech
  • Soort speelgoed: Interactief speelgoed met spelfuncties
  • Leeftijdscategorie: 4 – 8 jaar
  • Aantal spelers: 1
  • Verkoopprijs: 21,99 en te koop bij bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.