TV-series

Leer kinderen over tuinieren en natuurbehoud door samen een kleine moestuin te planten geïnspireerd door de Molmans serie

In de serie Cartoonito komen de Molmans op een manier tot leven, waarbij ze samen de wonderen van tuinieren en natuurbehoud verkennen

In de serie Cartoonito komen de Molmans op een geweldige manier tot leven, waarbij ze samen de wonderen van tuinieren en natuurbehoud verkennen. Als ouder is het fantastisch om deze avonturen met je kinderen te delen en ze te laten kennismaken met de magie van het kweken van hun eigen gewassen en bloemen. Hier zijn enkele stappen om samen met je kleintjes aan de slag te gaan:

  1. Selecteer samen met je kinderen een geschikte plek in de tuin of op het balkon waar voldoende zonlicht is. Laat ze meedenken over de beste locatie voor de planten.
  • Laat je kinderen assisteren bij het voorbereiden van de grond door te graven, te harken en te wieden. Leg uit waarom goede grond cruciaal is voor de gezondheid van de planten.
  • Betrek je kinderen bij het planten van de zaden of zaailingen volgens de instructies op de verpakking. Moedig hen aan om zorgvuldig te zijn en de planten met liefde in de grond te zetten.
  • Leer je kinderen over het belang van water geven, bemesten en het bestrijden van ongedierte op een natuurvriendelijke manier. Maak van het verzorgen van de tuin een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin.
  • Wanneer de gewassen en bloemen beginnen te groeien en bloeien, vier dan het succes samen met je kinderen. Pluk samen de verse producten of bloemetjes en geniet van jullie eigen creaties.

Het is heerlijk om bij mooi weer in de tuin te werken en te genieten van het resultaat van ons harde werk. Niet alleen leren kinderen ervan, maar ze leren ook om de natuur meer te waarderen. En wanneer je even moet ontspannen, waarom zou je dan niet genieten van de leukste momenten uit de Molmans serie, vanaf nu elke dag te zien op Cartoonito.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.