12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } | Star Wars: Battlefront Classic Collection (Xbox series X)

De Nijhofjes

Net zoals Nintendo dat al vaak heeft gedaan, hebben ze bij de Star Wars bazen ook het idee gehad om een “gouden ouwe” uit het stof te halen en opnieuw te uitbrengen op de moderne systemen. Of dat een goed idee is, moet nog maar blijken. Vooraf mag de Force misschien wel sterk zijn bij dit spel, maar of dat ook zo blijft… Lees snel verder….

De gouden ouwe: Star Wars: Battlefront Classic Collection

Star Wars: Battlefront 1 en 2 zitten samen in deze zogenaamde Classic Collection. Of je van een Collection (verzameling) mag spreken met maar 2 delen, weet ik niet. Dat ik geen taalkundige ben, zoals terug te lezen is in mijn zinsopbouw, mag wel duidelijk zijn. Wel heb ik enige game-ervaring en heb ik de originele games zelfs nog gespeeld in mijn jonge jaren. Wat mij daarvan is bijgebleven, is vooral de beleving. Nu ik de “nieuwe” versies gespeeld heb, kom ik er achter dat het toen eigenlijk toch niet zo mooi er uit zag. Of juist wel, voor die tijd gezien. En nu speel ik met een opgepoetste versie. Het originele deel komt uit 2004 en deel 2 uit 2005.

Voor de fans

De originele delen hebben een redelijke groep fans verzameld in de loop van de jaren en dat resulteerde dus in deze Reboot van de 2 delen. Ik zou het geen remake noemen, aangezien alles er enorm verouderd uit ziet, inclusief de menu’s waar je door moet komen om je game te kunnen starten. Alles voelt oud aan. De single player was prima om te doen en daar ligt ook de kracht van de games naar mijn mening.

Voor iedereen?

Is dit spel voor een breder publiek dan de fans die de originele games gespeeld hebben? Ik zou nee zeggen. Met pijn in mijn hart. Ik gun iedereen namelijk die beleving die ik had toen ik het origineel speelde. Maar dat komt niet meer uit de verf. De ontwikkelaars hebben misschien wel geprobeerd het spel naar de moderne tijd te tillen, maar dat is helaas niet gelukt. Wanneer een spel al zo oud is en je dus weet waar de zwakke plekken zijn in een game, zou je toch verwachten dat je punten gaat verbeteren wanneer je het opnieuw mag proberen.

Wat zijn het voor games?

Waar het op neerkomt, is dat dit een schietspel is waarbij je door de ogen, of over de schouders van een Stormtrooper kijkt, of een andere militaire eenheid uit het Star Wars universum, en heel soms een speciale eenheid. Je hebt als team 200 levens en vecht 32 tegen 32 tegen elkaar op allerlei maps. Wanneer je sterft, gaat er een leven van het totaal af en bij 0 levens wint het andere team. Ook kun je winnen door alle controle punten op de map te beheersen.

Multi Player

Het is mogelijk om online met vele andere spelers het tegen elkaar op te nemen, zodat je niet tegen de computer vecht, maar tegen vrienden/vreemden op het internet. Tenminste, dat zou het moeten zijn… Ik heb het geprobeerd, maar kwam niet verder dan een stotterende bende waarbij de besturing niet goed werkte en iedereen een Bot was (door computer gestuurde tegenstanders en medestrijders). Dit was overduidelijk door de manier dat iedereen bewoog tussen het stotteren door.

Go or No Go

Helaas is deze remake voor ons een No Go. Zoals beschreven in mijn bovenstaande stuk kan ik er helaas niks anders van maken. Hoewel ik dat graag zou willen, omdat het vroeger zo leuk was.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.