10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Peach Showtime voor de Nintendo Switch

De Nijhofjes

Het is eindelijk zo ver. Na jaren lang gered moeten worden door Mario (of zijn vrienden), of een bijrol in een game moeten vervullen, heeft Peach haar eigen game. Hoe deze lieftallige prinses het er in Peach Showtime vanaf brengt? Lees snel verder!

Peach Showtime: Haar eerste game?

Nou, nee… In 1990 (Game Watch) en in 2005 (DS) zijn er 2 games uitgekomen waar Peach al een hoofdrol in had. Deze games waren kleine succesjes die verder niet veel bekendheid hebben gekregen. Maar nu wordt er dus echt voor haar uitgepakt. Een sterke vrouwelijke heldinnen rol waar de maatschappij wellicht op zit te wachten.

Naar het theater

De game speelt zich af in een theater, waar dus iets gebeurt waardoor je alle toneelstukken moet bezoeken om iedereen te redden. Dit is ook duidelijk zichtbaar in het ontwerp van de levels. Alles ziet er uit alsof je naar een toneelstuk kijkt waarbij het podium misschien wel iets te groot is in sommige gevallen. Je loopt en vecht als Peach, maar niet altijd als “gewone” Peach. Je draagt meerdere kostuums gedurende je avontuur en elk kostuum geeft je speciale vaardigheden. In een ninja kostuum kun je bijvoorbeeld je verstoppen door tegen de achtergrond aan te gaan staan. En in een musketier kostuum kun je met je zwaard de tegenstanders aanvallen. Er zijn nog veel meer kostuums, maar die mag je zelf gaan ontdekken.

Peach Showtime
Het is eindelijk zo ver. Hoe onze Nintendo prinses Peach het er in Peach Showtime vanaf brengt? Lees snel verder! WIj hebben de review.

Algemene indruk

Al met al voelt het spelen van deze game alsof je een degelijke titel speelt. Het is allemaal mooi gemaakt en de besturing is ook prima. Toch heb ik gedurende het spelen een klein stemmetje achter in mijn hoofd gekregen die mij aan het twijfelen bracht over het totaalplaatje. Is dit nu de nieuwe top titel van Nintendo? Hoewel alles in het spel aanvoelt als een echte Nintendo game, en dat is positief, heb ik toch het gevoel dat ze dit niet op deze manier hadden uitgebracht als Mario de hoofdrol had gehad.

Het is eindelijk zo ver. Hoe onze Nintendo prinses Peach het er in Peach Showtime vanaf brengt? Lees snel verder! WIj hebben de review.

Go or No Go

Peach Showtime krijgt een GO. Geen mega dikke Go, maar een goede, degelijke Go. Het blijft een Nintendo game waarbij je vaak geen miskoop doet wanneer die een game uitbrengen, dus vermaak heb je met deze game absoluut.

Peach Showtime Facts

 • Console: Nintendo Switch
 • Release datum: maart 2024
 • Adviesleeftijd: 7 jaar (PEGI 7)
 • Multi-player: nee
 • Taal: Nederlands
 • Type: Fantasie
 • Adviesprijs: 56.99 en te koop bij bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.