Producten voor kids

4 must-haves voor het beschermen van je kind tegen de zon

Buitenspelen biedt veel gezondheidsvoordelen voor kinderen. Ze kunnen lekker spelen met andere kinderen, hun motorische vaardigheden ontwikkelen en hun spieren versterken door actief bezig te zijn. Ook zal je kind, tijdens het spelen buiten, vitamine D opnemen, wat de botten kan versterken. Echter, te veel blootstelling aan de zon kan zoals je wellicht weet op de lange termijn ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

De NOS meldde dat er jaarlijks 70.000 patiënten in Nederland worden gediagnosticeerd met huidkanker. Dit maakt zonnebescherming voor je kind des te crucialer om huidproblemen zoals verbranden door de zon en huidkanker te vermijden. Om je kind te helpen de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon te vermijden, zijn hier 4 must-haves voor het beschermen van je kind tegen de zon:

UV-zwemkleding

Kinderen zijn vatbaarder voor huidbeschadiging omdat de natuurlijke afweermechanismen van hun huid nog niet volledig ontwikkeld zijn, waardoor ze gevoeliger zijn voor zonnebrand bij blootstelling aan te veel ultraviolette (UV) stralen. Wanneer je naar het strand gaat, zorg er dan voor dat je UV-zwemkleding inpakt voor je kind. Dit type beschermende kleding is gemaakt van synthetische materialen en UV-filters die voorkomen dat zonlicht de gevoelige huid van je peuter beschadigt. Zwemkleding met een UV-beschermingsfactor (UPF) van minstens 50 is voldoende om 98% van de stralen van de zon te blokkeren, volgens de Skin Cancer Foundation. Je kunt UV-beschermende shirts met lange mouwen voor je kind vinden bij onder andere Salted Stories en Hema.

Zonnebrillen

Net zoals hun huid zijn de ogen van kinderen nog niet volledig ontwikkeld, wat hen vatbaar maakt voor zorggerelateerde gezichtsproblemen zoals fotokeratitis en staar op de lange termijn. Daarom moet je kind zonnebrillen dragen om oogschade te voorkomen wanneer ze buiten zijn. Deze zonnebrillen zijn voorzien van lenzen met een UV-beschermingscoating om de veiligheid van de ogen van je kind te garanderen. Je vindt verschillende opties voor kinderzonnebrillen bij Pearle, zoals de Milo & Me Junior Sun Chris 84040 61 en de Junior UNSK0010 GRGS-zonnebrillen van Unofficial, die beide zijn voorzien van frames gemaakt van sterk en lichtgewicht nylon om comfort en duurzaamheid te garanderen, zelfs terwijl je kind speelt. Je kinderen een zonnebril laten dragen helpt hen om een veilige en plezierige buitenervaring te hebben.

Zonnebrandcrème

Het beschermen van de huid van je kind is van het grootste belang, vooral omdat deze nog extra fragiel is en gevoelig voor de zon. Naast UV-beschermende kleding kun je ook zonnebrandcrème aanbrengen op de blootgestelde huid van je kind om de ongewenste effecten van overmatige UV-blootstelling, zoals zonnebrand en huidkanker, op de lange termijn te vermijden. Zonnebrandcrème bevat ingrediënten die UV-stralen blokkeren en absorberen om te voorkomen dat ze de huid van je peuter binnendringen en beschadigen, dus zorg ervoor dat je het gebruikt bij je kind voordat ze naar buiten gaan. Experts raden aan om zonnebrandcrème te gebruiken met een zonbeschermingsfactor van minstens 30. Naïf zonnebrandcrème is een goede optie voor je kind, vooral omdat het gezonde ingrediënten bevat zoals sheaboter en zinkoxide, die de huid kunnen voeden; bovendien laat het geen witte strepen achter, verspreidt het gemakkelijk en ruikt het lekker.

Zonnehoed

Je kind een zonnehoed laten dragen is ook een geweldige manier om extra bescherming en dekking tegen de zon te bieden. Bovenop alle andere genoemde dingen beschermt het dragen van een zonnehoed met brede rand de oren, nek en het haar van je kind, dat pluizig en droog kan worden bij blootstelling aan te veel UV-stralen. Je kunt de Coneflower Child en de Floral Soft Roses zonnehoeden van StoereKindjes proberen, die beide UPF50+ hebben voor gegarandeerde UV-bescherming en zijn gemaakt van ademende en sneldrogende materialen voor comfort, zelfs als je kind buiten zweet.

Kinderen buiten laten spelen is een goede gelegenheid om hun sociale en motorische vaardigheden te ontwikkelen, maar hun veiligheid moet altijd een prioriteit zijn. Zorg ervoor dat je deze essentiële zaken gebruikt om je kind te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.