Reistips

Tips voor een skivakantie met kinderen

Een skivakantie met kinderen kan erg leuk zijn, maar het vergt wat voorbereiding om ervoor te zorgen dat het goed verloopt.

Een skivakantie met kinderen kan erg leuk zijn, maar het vergt wat voorbereiding om ervoor te zorgen dat het goed verloopt. Je wil het natuurlijk zelf naar je zin hebben, maar het is ook belangrijk dat je kinderen genoeg plezier hebben. Het vergt flexibiliteit en geduld om te kunnen omgaan met de verrassingen die een reis met kinderen met zich mee kan brengen. In deze blog delen we daarom een aantal tips voor het plannen van een skivakantie met het hele gezin.

Voorbereiding en planning

Als je op skivakantie wilt gaan, is een goede voorbereiding altijd de juiste eerste stap. Maar als je met het hele gezin op wintersport gaat, is dit nog belangrijker. Er zijn namelijk meer dingen waar je rekening mee moet houden als je samen met je kinderen op skivakantie gaat. Waar je normaal ieder skigebied kunt kiezen, is het nu erg cruciaal dat je een gebied uitkiest waarvan je weet dat het geschikt is voor gezinnen. Kies bijvoorbeeld voor een skigebied in Duitsland met kindvriendelijke pistes en een accommodatie dicht bij alle voorzieningen zoals de skiliften. Een van de bekendste kindvriendelijke skigebieden in Duitsland is Garmisch-Partenkirchen. Dit skigebied heeft speciale kinderpistes en skischolen die lessen aanbieden voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast zijn er ook kinderopvangfaciliteiten beschikbaar. Een ander kindvriendelijk skigebied in Duitsland is Feldberg in het Zwarte Woud. Het heeft een speciaal kinderland, “Feldi Land”, waar kinderen op een speelse manier kunnen leren skiën. Bovendien zijn er verschillende familievriendelijke accommodaties in de buurt van de pistes.

Ook is het slim om een checklist te maken met alles wat je nodig hebt. Is het de eerste keer skiën voor je kinderen? Dan kun je ervoor kiezen om op locatie de uitrusting te huren, maar ook kun je dit van tevoren aanschaffen bij een sportwinkel. Reserveer vooraf skilessen zodat je zeker weet dat de eerste keer op de piste goed verloopt.

Faciliteiten voor kinderen

Veel skigebieden hebben verschillende faciliteiten speciaal voor (jonge) kinderen. Denk hierbij aan skilessen, maar ook zijn er hotels met een kinderopvang. Hier worden vaak diverse activiteiten georganiseerd zoals knutselen, spelletjes spelen en soms zelfs sneeuwactiviteiten buiten het skiën om. Dit zorgt ervoor dat je kinderen zich geen moment zullen vervelen, zelfs als ze even niet op de piste staan. Bedenk welke faciliteiten aansluiten bij je wensen en passen bij de leeftijd, behoeften en interesses van je kinderen. Ook als je op skivakantie in Zwitserland gaat, zijn er veel kindvriendelijke skigebieden te vinden. Denk hierbij aan Grächen waar het grootste kinderland van Zwitserland ligt en waar je kinderen de dag kunnen doorbrengen in de kinderopvang. Let er natuurlijk wel op dat er skischolen zijn met ervaren instructeurs die gespecialiseerd zijn in lesgeven met verschillende leeftijdsgroepen en vaardigheidsniveaus. Zo zijn er bijvoorbeeld speelse lessen voor de kleintjes waar ze leren skiën door middel van spelletjes, terwijl oudere kinderen meer technische instructies krijgen.

Ontspanning en rust

Hoewel een skivakantie natuurlijk erg actief is en je elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op de piste zult staan, is het ook fijn om af en toe rust op te zoeken. Vooral voor kinderen kan een skivakantie erg intensief en vermoeiend zijn, waardoor regelmatige pauzes essentieel zijn.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.