Entertainment

{ Review } | Trust Fayzo USB + Wireless Headset (vergelijking!)

Voor deze review hebben wij de Fayzo 7.1 USB Headset en de Multiplatform Fayzo Wireless Gaming Headset ontvangen en deze hebben we met elkaar vergeleken. In deze review bespreken we beide headsets en nemen we alle specs met je door én delen we natuurlijk welke headset onze voorkeur heeft.

Fayzo 7.1 USB Gaming Headset

De Fayzo 7.1 USB Gaming Headset is een headset gemaakt van 85% gerecycled plastic, iets waar Trust zoals altijd veel aandacht aan besteedt.
De koptelefoon heeft heerlijke, zachte over-ear pads, waardoor de headset lekker zit en niet knelt. De over-ear pads zijn gemaakt van een combinatie van mesh en kunstleer. Dit zorgt ervoor dat de pads goed ademen en geluid isoleren. Iets wat elke gamer belangrijk vindt natuurlijk!
Deze headset heeft een virtueel 7.1 surround sound, dat ervoor zorgt dat je iedere voetstap of beweging in je game hoort. De ruisonderdrukkende én tevens afneembare microfoon zorgt ervoor dat er geen achtergrondgeluid wordt opgepikt terwijl je speelt.

headset bedraad

Multikleurige RGB-verlichting in de buitenkant van de headset zorgt voor een gave look, ook al zie je dat zelf als gamer niet wanneer je de headset draagt.
Bij de headset zit een lange USB-verbindingskabel, zodat je geen gedoe hebt met een te korte kabel, wanneer je hem in je console wil pluggen.
Tot slot zit er bij de headset bijgeleverde pc-software, welke de mogelijkheid geeft om de equalizer van de headset naar wens af te stemmen voor de ideale geluidservaring voor elke speler.

De headset is verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk zwart, paars en wit.

Fayzo Wireless headset

De zwarte Fayzo 7.1 Wireless headset is net zoals zijn voorganger gemaakt van 85% gerecycled plastic. Deze headset biedt een comfortabele dual wireless verbinding aan. Dat houdt in dat je je headset tegelijkertijd kan verbinden met meerdere consoles, pc’s en telefoons. Zo kun je dus zowel met je teammates praten tijdens het gamen op je pc, terwijl je via je telefoon muziek afspeelt op je headset. Een hele gave functie die bij mijn tiener zeker in de smaak valt!

De Fayzo Wireless headset biedt dezelfde functionaliteit als de Fayzo 7.1 headset, dus ook hier heb je een goed geluid, comfortabele oorkussens, een verstelbare hoofdband en draaibare oorschelpen. Tot slot heb je ook op deze headset de verlichting aan de buitenkant die je in drie verschillende kleuren in kunt stellen.
De Wireless headset gaat tot ongeveer 22 uur mee en is in 4 uur volledig opgeladen. Hij waarschuwt je met een geluidssignaal wanneer de batterij bijna leeg is, zodat je tijdig de oplader aan kunt sluiten. Je hebt dus lekker lang de tijd om vanuit je gaming chair te gamen met het perfecte geluid.
Ook de Fayzo Wireless headset is verkrijgbaar in de drie kleuren paars, wit en zwart.

Vergelijking

Zoals je kunt lezen, lijken de headsets behoorlijk veel op elkaar. Het grote verschil zit hem in het kunnen gamen zonder kabel én in het kunnen koppelen aan meerdere consoles tegelijkertijd. Dit laatste zal lang niet iedereen willen, want als ik naar mezelf kijk zou ik gek worden van een muziekje op de achtergrond terwijl ik aan het gamen ben. Maar het is wél heel handig dat je niet het ene apparaat hoeft te ontkoppelen om het andere apparaat te kunnen koppelen. Dus als je klaar bent met gamen, kun je zonder gedoe over op je telefoon om doelloos op TikTok rond te scrollen. Handig!

Mijn twee tieners hebben ieder hun headset uitgekozen en dat ging gelukkig verrassend goed. De een had namelijk een duidelijke voorkeur voor een headset met kabel, terwijl de ander juist liever een wireless headset wilde. Ik moet er wel bij zeggen dat de een toch lichtjes jaloers was op het feit dat zijn broer zijn headset ook met zijn smartphone kon verbinden, dus achteraf gezien had hij misschien ook liever voor de wireless headset gekozen. Maar goed, daar betaal je dan ook net iets meer voor.

Verder zitten beide headsets absoluut even lekker en zijn ze ook qua uiterlijk gelijk. Er zit uiteraard wel een prijsverschil tussen beide. De Fayzo Wireless Gaming Headset is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 69,99.
De Fayzo 7.1 USB Headset heeft een adviesprijs van 49,99.
Tot slot is er nog een derde versie zonder RGB-verlichting, die is te koop voor 39,99.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.