Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | Eindeloos en fantasierijk bouwen met Bloko

Linda D

Nostalgie! Deze constructieblokjes met pinnetjes om de verschillende onderdelen in elkaar te klikken en erop los te bouwen. Ken jij ze nog van vroeger? Ze zijn in een nieuw jasje gestoken door Bloko, om vele kinderen weer opnieuw datzelfde plezier te laten ervaren.

Bouwen met Bloko

Met deze constructieblokjes van Bloko kun je eindeloos allerlei creaties bouwen. Wij bouwden onder andere verschillende voertuigen, maar ook huisjes en een vliegtuig. Daarnaast bracht Sofie (3 jaar) juist de fantasiewerkjes voort. Voor de daadwerkelijke creaties zoals voertuigen, een huisje en dergelijke, had ze namelijk wel onze hulp nodig. De blokjes hebben een klik systeem wat voor een peuter nog niet direct uitvoerbaar is. Mogelijk volgt dat in het komende jaar, maar duidelijk is dat het wel een bepaald inzicht en specifieke motoriek vraagt.

Met figuurtjes

Het leuke aan deze Bloko sets is dat ze worden geleverd met figuren, zoals een jongen, meisje en in ons geval een paardje. Dit verschilt overigens per set, maar is aan de buitenzijde van de tube altijd goed zichtbaar.
De sets bestaan altijd uit blokjes in verschillende vormen en kleuren. Een kleurrijk geheel! Daarnaast vind je er ook wielen in terug, waardoor het ene na het andere voertuig kan worden gecreëerd. In de tube vind je ook een boekje dat boordevol staat met inspiratie. Dat vonden wij ter introductie heel erg fijn! Zo wisten we snel wat er allemaal mogelijk was en zijn we samen een aantal ontwerpen gaan nabouwen.

De sets worden geleverd in stevige tubes, die ook een slimme oplossing zijn om nadien de blokjes weer netjes op te bergen.

Go or No Go

Bloko prikkelt de fantasie van kinderen door de variatie in blokken en kleuren. Daarnaast worden kinderen ook uitgedaagd in hun bouwvaardigheid en de allerkleinste leren om kleuren en vormen te herkennen. De constructieblokjes van Bloko zijn kleurrijk, stevig, duurzaam en bieden garantie voor bouwplezier en om die redenen geven wij dit product een GO. Belangrijk is om wel rekening te houden met je verwachtingen ten aanzien van het product en de leeftijd van het kind. Peuters kunnen met behulp van de blokjes, kleuren en vormen leren en simpele fantasiewerkjes bouwen. Later kunnen kinderen er daadwerkelijk de bedoelde creaties mee maken.

Facts





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.