Opvoeding & Ouderschap

Hoe maak je een bruiloft (ook) leuk voor kinderen?

Ga je binnenkort trouwen? En zijn er veel kinderen aanwezig tijdens de bruiloft? Of het nu jouw kinderen of de kinderen van je gasten zijn.

Ga je binnenkort trouwen? En zijn er veel kinderen aanwezig tijdens de grote dag? Of het nu jouw kinderen of de kinderen van je gasten zijn: je wilt natuurlijk dat de kinderen zich ook vermaken. Dit kun je op veel manieren realiseren – lees verder voor onze tips.

Kidsproof locatie

Denk al aan het begin van de voorbereidingen goed na over de locatie die je kiest. Het is natuurlijk het belangrijkste dat je de locatie mooi vindt, maar je kunt zeker rekening houden met de kinderen die komen. Een trouwlocatie midden in de stad is bijvoorbeeld niet altijd even geschikt voor kids. Maar bij een locatie midden in de natuur kunnen kinderen lekker naar buiten gaan om te spelen en rond te rennen. Kun je dan helemaal niet trouwen in een stad? Zeker wel, denk bijvoorbeeld aan trouwen in Rotterdam. Maar ga dan idealiter voor een natuurrijke omgeving, met een grote buitenruimte. Op die manier kun je goed rekening houden met de kinderen die aanwezig zijn bij de bruiloft.

Entertainment

Je houdt kinderen zoet als er genoeg vermaak is. Denk daarom na over entertainment voor kinderen, wat je op verschillende manieren kunt invullen. Kijk daarbij goed wat er op de locatie mogelijk is. En overleg het ook met de locatie, zoals bij een bruiloft bij Vidaa. Soms is er ook al entertainment aanwezig, waaronder spelletjes of knutselmateriaal. Of neem dit gewoon zelf mee. Je kunt het ook grootser maken, door bijvoorbeeld een goochelaar in te huren. Of denk aan iemand die een workshop voor kids verzorgt, zodat ze samen gaan knutselen of schilderen. Zo zijn ze natuurlijk helemaal zoet! Is het feest begonnen? Dan kun je overwegen om af en toe ook een liedje speciaal voor kinderen af te spelen, als ze nog niet zijn gaan slapen.

Slaapplek

Vooral kleine kinderen hebben overdag nog een slaapmoment nodig. Dit kun je tijdens de bruiloft gewoon realiseren door een slaapplekje in te richten voor de kleintjes. Denk aan een extra kamer op de locatie, waar het vrij stil is. Hier kun je bedjes neerzetten. Of vraag aan de gasten of ze zelf bedjes meenemen om hun kind(eren) in te laten slapen. Als de kinderen na zo’n slaapje weer zijn uitgerust, zijn ze ook vrolijker en energieker. En dat betekent natuurlijk weer dat je minder snel huilende kinderen op de bruiloft hebt, wat wel zo fijn is.

Ceremonie met of zonder kinderen

De ceremonie vormt het belangrijkste onderdeel van de bruiloft. Het is een moment waarop iedereen in de zaal stil is, en aandachtig luistert naar de trouwambtenaar, of naar jou en je partner tijdens het uitspreken van de geloften. Dan wil je natuurlijk niet dat er ineens een kindje doorheen praat, of gaat huilen. Je kunt er daarom over nadenken om de ceremonie zonder kinderen te houden. Zo weet je zeker dat de ceremonie in alle rust kan plaatsvinden. Vraag dit gewoon aan de ouders met (kleine) kinderen: willen ze tijdens de ceremonie buiten blijven wachten? Of anders meteen de zaal uitlopen als een kindje geluid gaat maken? Grote kans dat je gasten dit gewoon respecteren. Vergeet ook niet, dit is jouw belangrijke dag, daar draait het om.

Eten en drinken

Zorg dat er genoeg te eten en drinken is voor de kinderen. Qua drinken kun je denken aan limonade en frisdrank, maar ook gewoon aan water. Of misschien is kinderchampagne juist een leuke optie, om mee te proosten. Organiseer je een diner bij de bruiloft? Dan is het vaak slim om voor de kinderen een speciale kindvriendelijke maaltijd aan te bieden. Kinderen maak je immers niet blij met fine dining, ze willen liever gewoon genieten van patat, pizza of pannenkoeken. Maak het daarom ook vooral niet onnodig ingewikkeld. Sterker nog, het is juist een feest als kinderen zoiets mogen eten. Denk er ook aan om kinderen aan een aparte tafel te laten eten, zodat ze samen met leeftijdsgenootjes kunnen zitten. Zeker als de kinderen elkaar al (een beetje) kennen, pakt dat doorgaans prima uit.

Het kan echt: een bruiloft leuker maken voor kinderen. En dat maakt de dag uiteindelijk voor iedereen leuker! Maak dus zeker werk van de bovenstaande tips.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.