10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Entertainment

{ Game Review } | Mario vs. Donkey Kong voor Nintendo Switch

De Nijhofjes

Een oude bekende keert terug en wel in een opgepoetste Switch versie. Zoals vaker benoemd bij remakes en soortgelijken hoeft dat helemaal niet slecht te zijn! Ben je benieuwd of dat in Mario vs. Donkey Kong ook zo is? Lees snel verder…

Mario vs. Donkey Kong: Terug naar de roots

Misschien ben je al bekend met het origineel wat in 2004 uitkwam op de Gameboy Advance. Ben je dit nog niet? Dat geeft helemaal niks hoor, want de nieuwe versie is misschien wel leuker wanneer alles nieuw is voor je. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze versie veel nostalgie bij je opwekt.

Grote poetsbeurt

Om het spel naar 2024 te halen hebben ze bij Nintendo het origineel flink opgepoetst. Het pixelige is weg en Mario ziet er lekker smooth uit. Ook hebben ze het spel een stuk makkelijker gemaakt en een eenvoudige speelstand toegevoegd. Gelukkig hebben ze ook 2 nieuwe werelden aansluitend er bij gemaakt. Ook voor de oude garde is er dus gelukkig iets nieuws te ontdekken.

Wat te doen in Mario vs. Donkey Kong

Wat is nu eigenlijk de bedoeling van dit spel? Je hebt geluk, want dat ga ik je uitleggen! Het verhaal is dat Donkey Kong speelgoedMario’s (mini-Mario’s) heeft gestolen van de speelgoedfabriek waar ze gemaakt worden. Het is aan jou, Mario, om ze terug te halen. Er zijn 8 werelden met elk 6 gewone levels, waar je een mini-Mario moet redden en 1, 2 of 3 cadeaus moet verzamelen voor een gouden ster op je level. Uiteindelijk heb je 6 mini-Mario’s nodig die je naar je speelgoedkist kan brengen, om vervolgens een eindbaaslevel te spelen. Dit is een gevecht tegen Donkey Kong is. Een normaal level is eigenlijk gewoon een heel klein Mario-level zoals je die kent uit de normale platformspellen waarbij je gekleurde schakelaars moet omzetten om op de bijbehorende blokken te kunnen staan.

Go or No Go

In dit geval vind ik het lastig om te zeggen. Het spel is relatief kort maar de kwaliteit is prima. De weegschaal neigt toch iets meer naar een GO denk ik. Het is een vermakelijk spelletje voor tussendoor. Alles samen voelt het een beetje als een Mario Light spel aan voor mij.

Mario vs. Donkey Kong Facts

 • Leeftijd: vanaf 5 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: nee
 • Genre: Puzzel / Avontuur
 • Console: Nintendo Switch
 • Taal: Nederlands
 • Releasedatum: Februari 2024
 • Adviesprijs: 49,99 en te koop bij bol.com

Lees ook: Mario RPG review

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.