10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Jumanji: Wild Adventures – stap in de jungle vanuit je luie stoel

Anne

Jumanji: bij ouderen vast wel bekend, deze film was in de 90’s echt een hit! En later rond 2017 kwam er een 2e film en er kwam voldoende merchandise uit. En nu is er een vernieuwde game! In deze review vertellen wij je wat we van Jumanji: Wild Adventures vonden!

Filmgraphics en jungle fever

Als filmliefhebber en iemand die graag games speelt, was ik direct enthousiast toen ik hoorde over de release van Jumanji: Wild Adventures voor de Nintendo Switch in november 2023. Wij doken met ons gezin in deze speciale jungle-ervaring en dat heeft ons zeker niet teleurgesteld. Wij kijken naar een visueel spektakel vol met woeste roofdieren en slinkse valstrikken. Vanuit een top-down perspectief (dus van boven af) speel je deze game. Kies je speler uit de helden Ruby Roundhouse, Mouse Finbar, Smolde Bravestone en Shelly Obero en waag je zo door de jungle. In je eigen 4×4 auto rijd je dieper de jungle in en kom je door grotten en moerassen. Het ene moment vecht je tegen de wilde dieren en daarna sta je in een grot gevuld met boobytraps. In de game word je uitgedaagd om je levels te perfectioneren, door je level opnieuw te doen, zodat je skills steeds beter worden.
De levels zijn zo voor iedereen te behalen. Elke avatar heeft zijn eigen vaardigheden en unieke kenmerken. Speel daar mee en je spel zal spannender worden. Uiteindelijk moet je het gestolen juweel, de jaguars eye, vinden en dan de weg terug naar huis weer zien te vinden. Ontdek de vele avonturen in de levels, speel puzzels en verbeter je kwaliteiten. Dan krijg je namelijk nieuwe vaardigheden. Verzamel je coins die je kunt inwisselen voor speciale voorwerpen, zoals een boemerang. Dit hoef je niet alleen te doen, want je kan met maximaal 3 andere spelers in coöp-stand spelen. Leuk!

Over Jumanji

De game is ontworpen voor een breed publiek en is geschikt voor gamers van alle leeftijden. De intuïtieve besturing en de aanpasbare moeilijkheidsgraad maken het toegankelijk voor zowel jongere spelers als ervaren gamers. De coöperatieve multiplayer modus voegt een extra dimensie toe, waardoor vrienden en familie samen van het avontuur kunnen genieten. De levels zijn voor tieners/volwassenen misschien wat eenvoudig en goed te behalen, maar voor jonge kinderen perfect. Vooral in coöp-stand vinden wij deze game aantrekkelijk. Immers, op avontuur ga je liever met zijn 2en of 3en en er lijkt dan meer te gebeuren.

Go or No Go

Voor fans van de Jumanji zal de game zeker goed aanvoelen. De game eert de sfeer en het thema van de films op een fantastische manier en biedt een geheel nieuwe ervaring in de wereld van Jumanji. Maar je hoeft de film niet gezien te hebben om van deze game te kunnen genieten hoor.
De PEGI-leeftijd is 7 en dat is volkomen juist. De game is niet heel moeilijk. Het is zelfs repetitief te noemen en als je het alleen speelt kan het zelfs wel wat saai worden. Met meerdere mensen krijg je snel een leuke dimensie in het spel. Je kan het echt samen doen. Het spel kenmerkt zich dat het vooral de setting is die aangepast wordt i.p.v. de vaardigheden die je moet doen. Voor een kind wat mij betreft ideaal!
Een geoefende gamer zal het plezier halen uit de coöp-stand verwacht ik. Dat alles maakt het een goede gezinsgame! Mijn 12-jarige was wel redelijk snel klaar met het spel, mijn 8-jarige daarentegen speelt het graag samen met zijn broer! Wij geven Jumanji: Wild Adventures een GO!

Jumanji: Wild Adventures Facts

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI 7)
  • Genre: actie; puzzel
  • Console: Xbox en Playstation, Nintendo
  • Taal: Nederlands en andere talen
  • Releasedatum: november 2023
  • Adviesprijs: 34,99 te koop bij bol

Lees ook: Game Review : Elden Ring

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.