Huis & Tuin

Badkamer in de slaapkamer? 5 tips

Het is een prachtige en luxe combinatie: een slaapkamer met een badkamer erin. Niet gek dus, dat dit in steeds meer interieurs te vinden is.

Het is een prachtige en luxe combinatie: een slaapkamer met een badkamer erin. Niet gek dus, dat dit in steeds meer interieurs te vinden is. Natuurlijk is het wel handig als je een wat ruimere slaapkamer hebt, op de zolder bijvoorbeeld. Hier kun je perfect een badkamer bij inbouwen. Deze tips komen goed van pas!

Luxe look

Hoewel een badkamer in de slaapkamer praktisch is, gaat het toch ook zeker om de looks. Denk hier dus goed over na! Wat vind jij mooie onderdelen van een badkamerinrichting, waar je straks met plezier tegenaan kijkt? Je kunt een strakke, moderne stijl aanhouden. Dit is namelijk een tijdloze look, die je niet snel zat raakt. Plaats een mooie inloopdouche in de ruimte. Of ga natuurlijk voor een vrijstaand bad: hét paradepaardje van een slaapkamer-badkamer combinatie. Een design badkamermeubel mag een mooie plek krijgen in de slaapkamer. Hier poets je straks in stijl je tanden, of doe je je haar. Het voordeel van de luxe, moderne stijl is ook dat het vrij rustig oogt. Aangezien je zowel een badkamer gedeelte als een slaapkamer gedeelte in de ruimte hebt, is dat wenselijk: zo ziet het er niet rommelig of chaotisch uit.

Compleet geheel

Het is belangrijk om de stijl van de slaapkamer en de badkamer goed op elkaar aan te laten sluiten. Zo passen de twee onderdelen van de ruimte namelijk echt goed bij elkaar. Het kleurgebruik helpt je hierin perfect op weg. Laat bepaalde kleuren in zowel het slaapkamergedeelte en het badkamergedeelte terugkomen. Welke kleur je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou. Ga voor zachte, lichte kleuren zoals crème of zand. Of denk juist aan stoere, donkere kleuren zoals donkergroen of diepblauw. Combineren mag! Je kunt ook spelen met de accessoires. Hang bijvoorbeeld twee spiegels op in de ruimte, met eenzelfde design. De kleine variant hang je op boven de wastafel in het badkamergedeelte, de grote variant hang je op naast het bed om je outfits in te checken. Door voor spiegels in hetzelfde design te kiezen, breng je de twee gedeeltes van de kamer naar elkaar toe.

Functionaliteit

Het is in iedere badkamer belangrijk dat de ruimte functioneel is. Maar als je de badkamer met de slaapkamer combineert, is dit al helemaal het geval. Denk goed na over de perfecte indeling: wat kan hier niet ontbreken? Een wastafel en een douche, dat vormt samen de basis. Zorg natuurlijk dat alles goed is afgewerkt. Je wilt niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat het water vanuit de douche onder het bed loopt. Hier kan rekening mee worden gehouden in het design. Ook kwalitatieve materialen dragen bij aan dit onderdeel van de functionaliteit, zoals een stijlvolle rookglas douchewand. Daarmee houd je het water en de luchtvochtigheid zoveel mogelijk buiten het slaapkamergedeelte, wat zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.

Ventilatie

Ventilatie speelt een belangrijke rol als je de badkamer en slaapkamer combineert. Je wilt immers niet dat de slaapkamer een te hoge luchtvochtigheid heeft: dit is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Laat idealiter een speciaal ventilatiesysteem installeren, dat het vocht meteen afvoert tijdens bijvoorbeeld het douchen. Verder is het belangrijk om vaak een raam open te zetten, het liefst aan de badkamer kant van de ruime. Doe dit in ieder geval iedere keer na het douchen of als je in bad bent geweest.

Privacy

Denk er tot slot over na hoe het zit met privacy. Meestal lopen het slaapkamergedeelte en badkamer gedeelte zo in elkaar over. Dat is natuurlijk helemaal prima, als dit juist de bedoeling is! Maar je kunt ook kiezen voor een scheidingswand, om het toilet, de douche of het bad wat meer af te sluiten van de plek waar je slaapt. Dit kan een vaste muur zijn, of juist een verplaatsbaar kamerscherm: kijk naar de verschillende opties.

Wat een droom, een slaapkamer met badkamer erin! Zo maak je echt een luxe plek van je slaapkamer. Ga jij aan de slag met de bovenstaande tips?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.