Creatief & Knutselen DIY

Zelf een escape room maken voor kinderen

Zelf een escape room maken voor kinderen
Claire

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende activiteit om je kinderen mee bezig te houden? Dan is het zelf maken van een escape room een onwijs leuk idee! Niet alleen zullen je kinderen zich vermaken, maar ze zullen ook hun probleemoplossende vaardigheden en teamwork verbeteren. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van om een mysterie op te lossen? Dus pak je detectivehoed en laten we aan de slag gaan!

Stap 1: Kies een thema

Voordat je begint met het ontwerpen van de puzzels en raadsels, is het belangrijk om een thema te kiezen voor je escape room. Denk hierbij aan spannende avonturen zoals piraten, ruimtevaart of misschien wel magische tovenaars! Het thema zal helpen bij het creëren van de sfeer en het verhaal achter de escape room.

Stap 2: Bedenk puzzels en raadsels

Dit is waar je creativiteit op de proef wordt gesteld! Bedenk verschillende puzzels en raadsels die je kinderen moeten oplossen om verder te komen in de escape room. Denk aan cijfercodes, sleutels vinden, woordpuzzels en nog veel meer. Zorg ervoor dat de moeilijkheidsgraad past bij de leeftijd van je kinderen, zodat ze niet gefrustreerd raken. En vergeet niet af en toe een grapje in te bouwen om het pleziergehalte hoog te houden!

Stap 3: Creëer de setting

Een goede setting draagt bij aan de beleving van de escape room. Richt een kamer of een specifieke ruimte in huis in met decoraties die passen bij het gekozen thema. Maak gebruik van spannende verlichting, geluidseffecten en eventueel zelfs wat geheime luikjes of verborgen compartimenten. Zorg ervoor dat alles veilig is voor kinderen en maak gebruik van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn.

Stap 4: Maak een introductievideo

Om de escape room ervaring compleet te maken, kun je een introductievideo maken waarin je het verhaal achter de escape room vertelt. Dit kan dienen als een leuke manier om je kinderen enthousiast te maken voordat ze aan het avontuur beginnen. Je kunt ook hints en aanwijzingen in de video verwerken om ze alvast op weg te helpen.

Stap 5: Laat het avontuur beginnen!

Als alles klaar is, is het tijd om je kinderen uit te dagen en de escape room te testen. Zorg ervoor dat je in de buurt bent om eventuele vragen te beantwoorden en ze een beetje op weg te helpen als ze vastlopen. Maar probeer ze niet álles te vertellen, anders wordt het natuurlijk veel te makkelijk. Laat ze hun probleemoplossende vaardigheden gebruiken en samenwerken om de puzzels op te lossen.

En vergeet niet, het draait allemaal om plezier!

Geniet van het enthousiasme van je kinderen terwijl ze zich een weg banen door de escape room die jij (of jullie samen!) hebt gemaakt.

Like it? Pin it!

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende activiteit voor je kinderen? In dit artikel lees je alles over een escape room maken!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.