Inspiratie

Wist jij dat een autoverzekering zo afgesloten is?

autoverzekering

Als je net een auto gekocht hebt, is het belangrijk dat je deze ook voorziet van een goede autoverzekering. Zonder autoverzekering mag je namelijk niet de openbare weg op en dat is nu juist waarvoor je een auto koopt. Gelukkig kun je snel en eenvoudig een online autoverzekering aanvragen. Je moet echter wel weten waar je op moet letten om een goede deal te sluiten. Het is namelijk niet verstandig om alleen maar te kijken naar wat de voordeligste polis is. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat je niet goed verzekerd bent en dat je alsnog veel geld moet betalen als je schade opgelopen hebt. Ook kan het zijn dat je juist veel premie betaalt, terwijl je je verzekering uiteindelijk niet kunt gebruiken. Reden genoeg dus om even te kijken hoe jij een passende autoverzekering kunt samenstellen.

Hoe kies je een autoverzekering?

Wie een autoverzekering gaat kiezen, moet weten hoe oud diens auto is. Weet je dat niet precies, dan kun je op de site van je verzekeraar waarschijnlijk een handige tool vinden. Met deze tool kun je op basis van je kentekenplaat de leeftijd van je wagen achterhalen. Waarom is deze leeftijd belangrijk? Omdat je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto. Dit is de waarde die je wagen heeft op het moment dat je schade opgelopen hebt. Naarmate je wagen ouder wordt, zal de waarde van je wagen ook afnemen. Dat heeft ook gevolgen voor je verzekering; een oude wagen hoeft minder uitgebreid verzekerd te worden dan een wagen die gisteren uit de fabriek kwam rollen. Vandaar dat je verzekeringsmaatschappij drie categorieën hanteert. Kies de optie die het beste bij je wagen past en je zult volop profijt hebben van je verzekering.

Drie basisverzekeringen

Er zijn drie basisverzekeringen waaruit je kunt (en moet) kiezen. Heb je een auto gekocht van negen jaar of ouder, dan heb je genoeg aan de WA-basisverzekering. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht, maar meer ook niet. Heb je een wagen van tussen de zes en negen jaar oud, kies dan voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis dekt vele vormen van schade, maar niet degene die je hebt opgelopen toen je zelf een ongeluk veroorzaakte. Echter, schade als gevolg van inbraak of een aanrijding met een dier, wordt wel door je verzekeraar vergoed. Tot slot kun je voor een auto tot zes jaar oud een all-risk autoverzekering nemen. Deze polis dekt alle vormen van schade, dus ook wanneer je de schade aan je wagen zelf veroorzaakt hebt.

Wil je je verzekering uitbreiden?

Als je de verplichte basisverzekering eenmaal gekozen hebt, kun je op de site van je verzekeraar ook nog extra verzekeringen toevoegen. Met deze opties kun je meer uit je polis halen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met deze verzekering kun je altijd een monteur laten overkomen wanneer je wagen mankementen vertoont, waar je ook bent. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.