Attractieparken Entertainment Evenementen Festivals Flevoland Kerst Kerstvakantie

Winteropening Walibi: Bright Nights

De Nijhofjes

In het seizoen van 2022 opende Walibi voor het eerst in de winter de deuren voor het publiek. De winteropening was een succes, want ook dit jaar kun je in de kerstvakantie volop genieten in Walibi. Voor ons een reden om een kijkje te nemen. We nemen je mee naar een dag vol kerstsfeer en entertainment. Op naar Bright Nights in Walibi!

Walibi Bright Nights

Walibi staat er om bekend dat het de meest geweldige evenementen kan organiseren. Dit zie je ook duidelijk terug tijdens het Bright Nights event. Heel Walibi verkeerde in kerstsfeer! Overdag kun je al genieten van de mooie kerstdecoratie, maar zodra de avond valt, zal Bright Nights je doen verbazen. Duizenden lichtjes nemen het park over. Van kerstverlichting tot aan lichtshows die diverse attracties in de spotlight zetten, van dansshows tot aan indoor activiteiten, van winterse lekkernijen tot aan vallende sneeuw in de mainstreet. Walibi Bright Nights heeft het allemaal!

Kerstsfeer overdag

Vanaf het moment dat je het park binnentreedt proef je gelijk de kerstsfeer. De muziek in de Mainstreet, de kerstdecoratie en de sneeuwmachines zorgen voor een warme binnenkomst. Deze warmte voel je terug in het hele park. Waar je ook loopt in het park, overal vind je kerstdecoratie passend bij het themagebied waar je doorheen loopt. De kerstmuziek en het straatentertainment maken het sfeertje compleet. Tijdens de koude dagen zorgen de vuurkorven voor een nog warmere sfeer.

Entertainment in het park

Tijdens Bright Nights vind je door het hele park heen entertainment. Zo kan het maar zo zijn dat je de Kerstman en zijn twaalfjes tegenkomt, zij lopen namelijk door het hele park. Op vaste locaties in het park vind je shows. Op de mainstage vind je overdag ˋWalibi´s after-chritsmas partyˋ. Een vrolijke muziek en dans show, met in de hoofdrol natuurlijk Walibi zelf. Uiteraard mogen de Kerstman en zijn twaalfjes ook niet ontbreken.

Speed Tree Decoration

Op het podium voor de Speed of Sound staat vanaf 15:00u een podium klaar voor het leukste spel van de dag. Speed Tree Decoration. Twee personen nemen het tegen elkaar op om zo snel mogelijk een kerstboom te decoreren. Deze decoratie bevindt zich in een kist die helemaal leeg moet. Daarbij is het een vereiste dat de boom kerstballen, slingers en lampjes heeft. De lampjes moeten overigens ook nog eens oplichten, dus voor de toekomstige kandidaten: vergeet niet de stekker in het stopcontact te doen! Dit alles binnen 25 seconden! Het publiek bepaalt welke boom er gewonnen heeft door middel van een hard applaus.

Onze Pipp (7) en Mees (11) mochten het opnemen tegen kandidaat Tom.

Doe een wens!

Tijdens Bright Nights kan je een wens insturen, die je terug kan vinden in de poort van de Wilderness. De hele doorgang hangt vol met kerstwensen. Wie weet pikt Santa jouw wens er wel uit en laat hij deze in vervulling gaan!

Indoor Activiteiten Walibi Bright Nights

Bright Nights biedt meerdere indoor activiteiten, waardoor het ook zeer aantrekkelijk is tijdens de koudere of nattere dagen. Zo kan je even lekker opwarmen in Santa´s Workshop. Geniet van een warm drankje met wat lekkers terwijl je kinderen iets leuks kunnen knutselen. Wil je liever een actieve bezigheid? Tijdens Bright Nights kun je geheel in kerstsfeer indoor lasergamen! Schuilen achter de kerstbomen, beperkt zicht door de neon lichten en dan maar zorgen dat je niet geraakt wordt.

Snowplay Area

Wil je liever met sneeuw spelen? Neem dan een kijkje in de snowplay area. Hier kun je een sneeuwballen* gevecht houden met je vrienden, familie en zelfs met de kerst twaalfjes van de Kerstman. De grote discobol en de kerstmuziek zorgen voor een heerlijk sfeertje in deze speel area. Wij hebben heel wat winterevents in pretparken bezocht, maar dit hadden we nog nooit eerder gezien. Wat is dit leuk (ook voor papa’s en mama’s)!

* Het is geen echte sneeuw, je wordt dus ook niet vies, koud of nat!

Lichtjes, lichtjes lichtjes….

Aan het einde van de middag begint de schemering te komen, langzaam wordt het park over genomen door duizenden lichtjes. Wat een sfeervol plaatje en wat geeft dit toch een magisch tintje. Attracties staan letterlijk in de spotlights en het straatentertainment komt nog meer tot leven. Zo kan je oog in oog staan met je spiegelbeeld, lopen er lichtgevende vogels door het park en ook in de avond is er tijd voor meet-and-greets met de Kerstman, de twaalfjes en natuurlijk Walibi. De kinderen genieten volop van al het moois wat tot leven komt en moeders geniet van de geuren van de winterse lekkernijen.

Press that button!

Op diverse plekken in het park vind je rode knoppen. De tafels van deze knoppen lichten groen op en dat betekent drukken maar! Jij bepaalt wat er gaat gebeuren. Zo licht er een wereld op of gaat het ergens sneeuwen. Een geweldige magische interactie waar onze kinderen van genoten. Maar wees nu eerlijk, ook jij zou drukken bij het zien van een grote rode knop, toch?

Avond shows tijdens Bright Nights

Naast de speed tree decoration, die de hele avond door gaat, kan je o.a. ook genieten van “Rides with Lights” waarbij de attracties overgenomen worden door licht(shows). Van muziek shows op achtbanen tot aan een fonkelende glittermast van de Space Shot. De Mainstage biedt podium voor een muziek en licht spektakel ˋChristmas Lights & Vibesˋ. Geniet met het hele gezin van een muzikale licht en lasershow geheel in kerstsfeer.

Voor een magisch moment kunnen we je zeker de Snow Globe show aanbevelen. Kom tot rust met een drankje terwijl je mee genomen wordt door het verhaal van de snow globe, waarbij sneeuw, zang en ballet centraal staan.

Horeca en Shops

Tijdens Bright Nights kun je genieten van diverse winterse hapjes en drankjes. Er zijn hiervoor speciale Foodtrucks te vinden in het park, maar ook op andere eetverkooppunten kan je nu winterse lekkernijen kopen, zoals bijvoorbeeld oliebollen. De refill mok is tijdens de winterdagen ook gewoon te koop en daarmee onze favoriet, hiermee konden we lekker onbeperkt genieten van warme drankjes.

Als je aan kerst denkt, denk je natuurlijk ook aan decoratie. Walibi heeft zijn eigen kerstdecoratie die je kunt vinden in de shops. Zo zijn er kerstmutsen, wanten en kersttruien te vinden. Wij zijn helemaal verliefd op de Walibi kerstballen. Die hangen inmiddels in onze boom.

Niet alles is geopend

Tijdens de winteropening van Walibi zijn niet alle attracties geopend. Zo is het thema gebied zero zone gesloten. Ook zullen diverse water attractie niet operationeel zijn. Helaas moesten we hierdoor de geliefde achtbaan Lost Gravity wel overslaan, echter is het aanbod van Bright Nights groot genoeg dat we de gesloten attracties niet hebben gemist. Daarentegen waren de geopende attracties erg mooi aangekleed en was ineens de oldtimer een geliefde attractie bij onze kinderen. Dit was niet zo gek, want tijdens je rit kom je echt even tot rust terwijl je rondrijdt in een wereld vol lampjes.

Go or No Go

Walibi Bright Nights is een GO! Het is een uitje geschikt voor het hele gezin. De magie van de kerstsfeer, entertainment en de vele lampjes toveren Walibi Holland om tot een sfeervol familie park. Je hoeft geen fan te zijn van achtbanen om hier te kunnen genieten. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor het hele gezin; opa, oma, papa, mama, tieners, maar ook kleine kinderen komen niks te kort in Bright Nights.
Er zijn dan wel een paar attracties gesloten, maar deze werden door het extra aanbod niet gemist. Een dagje pretpark valt en staat met sfeer en entertainment en laat Walibi dit nu goed voor ogen hebben! De shows, de decoratie en de straatartiesten maken het plaatje helemaal compleet. Walibi Bright Nights heeft een gunstige openingstijd van 12.00 t/m 20.00 uur. ‘s Morgens nog even rustig aan doen, om vervolgens extra lang te kunnen genieten van de donkere winteravonden. Een kerstevent komt immers pas echt tot leven als de kerstverlichting goed zijn werk kan doen. Onze kinderen hebben echt genoten en hadden niks meer te wensen, hoewel een ijsbaan in de toekomst misschien toch wel erg leuk kan zijn. Het event bestaat ook nog maar 2 jaar en met dat gegeven zijn we razend enthousiast.

Bright Nights heeft ons verrast en wij kunnen niet wachten op 2024!

Bezoek Bright Nights!

Wil je Bright Nights bezoeken? In de kerstvakantie kan je Bright Nights nog bezoeken t/m 7 januari 2024. Het park is dagelijks geopend van 12.00u tot en met 20.00u.

Sfeerimpressie Bright Nights

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Hllda
    3 januari 2024 at 17:00

    Mooi geschreven, prachtige fotos

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.