10 jaar 11 jaar 12 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | VTech Mijn Interactieve Video Telescoop

Linda D

Het is al een poosje een droom van Siem, een echte telescoop. Een echte telescoop om de maan en de sterren te bekijken. Dat wij Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech voor een review toegestuurd kregen was dan ook een wens die in vervulling ging!

VTech Mijn interactieve Video Telescoop

Deze nieuwe aanwinst in het VTech assortiment is multifunctioneel, wat een top speelgoed. De grootte van de doos was sowieso al indrukwekkend. Evenals de telescoop zelf! Hij is van groot formaat en zeer stevig. Het installeren is met de bijgesloten handleiding werkelijk een fluitje van een cent. Hij staat binnen no-time startklaar en is al voorzien van batterijen, voor een snelle start.

Dat wij Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech voor een review toegestuurd kregen was dan ook een wens die in vervulling ging!

Bij een telescoop denk je natuurlijk aan een functie om de donkere nacht in te kijken en de maan te bewonderen. Dat kan uiteraard ook bij dit exemplaar en daar vertel ik zo meer over! Maar deze telescoop van VTech, kan nog veel meer! Typerend veel VTech pret! Precies een van de redenen waarom wij het speelgoed van VTech altijd zo fantastisch leuk vinden.

5 standen

Op deze telescoop zitten vijf speelstanden. Namelijk: de telescoop zelf, “ontdekken”, een kosmische quiz, een spel en een galerij. Je kind kan zo alles te weten komen over ons zonnestelsel, de ruimte en zelfs de sterrenbeelden. De inhoud van de quiz en het spel is voorzien van foto’s en video’s van de NASA. Ontzettend leerzaam en vooral ook heel erg leuk! Siem kon direct al geen genoeg krijgen van het spel. Hierbij moet je robots repareren met ruimte onderdelen. Zo speel je je een weg door de levels heen. Volgens Siem dus erg leuk! Dit is niet het enige spel, want er zijn nog drie andere spellen te spelen. Deze hebben te maken met zwaartekracht, planeten zoeken en een raket besturen.
De quiz was uitdagend, maar niet te moeilijk! Siem vertelde me dat hij veel heeft geleerd, maar ook al vragen goed wist te beantwoorden.

Functies

De telescoop wordt geleverd inclusief stevige driepoot, zodat je hem goed en stabiel kunt plaatsen en kunt richten. Het scherm is een 2,4 inch kleuren lcd-scherm, waarop alles helder te zien is.
Wanneer je de telescoop gebruikt, kun je een hendel gebruiken om het gewenste object in beeld te krijgen. Vervolgens gebruik je de draaiknop aan de rechterzijde om scherp te stellen. Hier moesten we even de tijd voor nemen en goed uitvogelen, het apparaat zoomt namelijk tot 110x in. Uiteindelijk lukte het wel en kregen we de maan duidelijk in beeld. Bij gebruik van de telescoop kun je ook foto’s maken. Deze worden opgeslagen in de galerij en zijn later dus terug te kijken. De opslag is beperkt, maar is uit te breiden door middel van een micro SD-kaart!

Go or No Go

Het volume is regelbaar en alles is Nederlands gesproken. Een altijd handige functie is dat de telescoop zichzelf automatisch uitgeschakeld wanneer deze voor enige tijd niet wordt gebruikt. De adviesleeftijd is vanaf 7 jaar en dit lijkt mij passend.
De telescoop is hier echt met open armen ontvangen en er is al heel veel mee gespeeld. Superleuk dat er meerdere functies op zitten, zoals de spelletjes en de quiz.
Geen verrassing denk ik na dit enthousiasme, maar wij geven de telescoop van VTech een GO!

Dat wij Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech voor een review toegestuurd kregen was dan ook een wens die in vervulling ging!

VTech Mijn interactieve Video Telescoop Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.