Inspiratie

De aankoop van een wasmachine: waar let je op?

Een wasmachine speelt een grote rol in de meeste huishoudens en dus is kwaliteit erg belangrijk. Helaas zal de wasmachine toch ooit stuk gaan

Een wasmachine speelt een grote rol in de meeste huishoudens en dus is kwaliteit erg belangrijk. Helaas zal de wasmachine toch een keer stuk gaan en dus is het dan tijd voor de aanschaf van een nieuwe. Wie op zoek is geweest naar een wasmachine is er vast achter gekomen dat het aanbod enorm is; er worden dusdanig veel wasmachines aangeboden dat het overzicht al gauw verloren raakt. Wil jij een nieuwe wasmachine kopen, maar weet je niet welke geschikt is voor jouw huishouden? Met deze tips kun je een doordachte keuze maken.

Kies de wasmachine die past bij jouw woonsituatie

De eerste stap in de keuze naar een geschikte wasmachine is door te letten op het vulgewicht. Gemiddeld gezien zal voor een huishouden van een tot twee personen zeven kilo aan vulgewicht voldoen. Voor een gezin van vier personen, waarvan twee kinderen, kun je beter gaan voor een vulgewicht van minimaal acht kilo. Heb je een gezin van meer dan vier personen? Kies dan voor een capaciteit van negen of tien kilo. Ook de locatie van de wasmachine doet er toe. Wil je bijvoorbeeld een droger bovenop de wasmachine zetten, of hangt er een plank boven? Dan kun je het beste voor een voorlader gaan. Je kunt namelijk ook kiezen voor een bovenlader: hier gooi je de was aan de bovenkant erin en hoef je dus minder te bukken, maar heb je wel een kleinere trommel. Wanneer je een geschikte wasmachine hebt gevonden kun je deze het best even controleren via de wasmachine beste koop vergelijkingspagina. Zo weet je zeker dat de wasmachine van goede kwaliteit is.

Benut de ruimte met een was-droogcombinatie

Heb je weinig ruimte in huis en wil je wel graag een wasmachine én een droogmachine? Dan kan een was-droogcombinatie het aanschaffen waard zijn. Dit apparaat zorgt ervoor dat je je kleding kunt wassen en drogen in dezelfde trommel. Echter komt het veel voor dat de capaciteit van het wassen groter is dan dat van het drogen. Verder zijn deze combinaties goedkoper in aanschaf dan wanneer je een wasmachine én een droger koopt. Wel zijn losse apparaten duurzamer in het energieverbruik.

Geluidsniveau en energiezuinigheid

De laatste twee factoren waar je rekening mee kunt houden zijn het geluidsniveau en de energiezuinigheid. Wanneer jouw wasmachine dicht bij de woonkamer staat, is het aangenamer om een stille wasmachine aan te schaffen. Staat het in de kelder? Dan is een lawaaierige wasmachine natuurlijk een minder groot probleem. Ook de energiezuinigheid is belangrijk. Je kunt veel geld besparen door een energiezuinige wasmachine aan te schaffen. Door een wasmachine met een A label te kopen zit je altijd goed.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.