Gratis uitstapjes en activiteiten

Wandelen met kinderen? Zo maak je het leuk! 

Wandelen met kinderen is natuurlijk de perfecte manier om wat extra beweging te combineren met gezonde buitenlucht.

Kinderen zijn ontzettend leuk, maar soms kan het ook lastig zijn om keer op keer een leuke activiteit te bedenken om met ze te doen. Zeker wanneer het vakantie is, en het weer niet zodanig is dat er buiten volop gespeeld kan worden. Dit wil niet zeggen dat even de gezonde en frisse buitenlucht in met kinderen niet aan te raden is. Juist wel! Af en toe even buiten zijn, het liefst iedere dag, is supergezond. Zeker voor kinderen. Wandelen is natuurlijk de perfecte manier om wat extra beweging te combineren met gezonde buitenlucht. Nu vinden kinderen van nature een wandeling maken niet altijd leuk, maar er zijn wel trucjes om deze leuker te maken. Hoe je dit doet? Lees snel verder. 

Techniek staat voor alles 

Een eerste goede tip is om je telefoon in te zetten waar het gaat om het creëren van een leuke wandeling voor je kinderen. Dus alleen even een iPhone kopen bij Odido met een voldoende abonnement is wat je te doen staat. Er zijn namelijk veel apps die leuk zijn wat betreft een wandeling. De eerste is die van wikiloc, dit is een app die veel volwassenen gebruiken wanneer ze een hike in onbekend gebied willen maken. Maar de app werkt ook heel goed vlak bij huis. Zoek samen met kinderen een leuke route uit bij jou in de buurt en ga deze ‘volgen’ via de app. Je zult zien dat er veel routes bij jou in de buurt zijn en dat je door het volgen van iemand ander zijn of haar pad, op onbekend terrein komt. Ook het bijhouden van je eigen route is ontzettend leuk. Vergeet daarnaast niet de stappen op je telefoon bij te houden, spreek met je kinderen af dat jullie iedere dag de 10.000 aan gaan tikken en dan jezelf trakteren op een lekkere chocolademelk!

Een andere app die op je telefoon ontzettend leuk is, maar waar je dus wel een goede bundel voor nodig hebt, is die van geocaching. Dit is eigenlijk schatzoeken voor volwassenen, maar kinderen vinden dit ook vaak waanzinnig leuk. Met deze app ga je verstopte doosjes zoeken die andere mensen daar hebben neergelegd. Hoe spannend is dat, samen zoeken naar een schat! Ook samen luisteren naar een mooie podcast via je telefoon (met meerdere oordopjes) of luisterboek kan prima samengaan met wandelen, allemaal dankzij de introductie van de smartphone.  

Onbekend terrein 

Wanneer je gaat wandelen vanuit je eigen huis, heb je wellicht de omgeving op een gegeven moment wel verkend. Een leuke optie met kinderen is om eens in de trein of bus te stappen en een enkeltje te kopen. Stap bij de eerste, tweede of derde halte uit en loop vanaf daar naar huis. Doordat je dan geen rondje hoeft te lopen, maar alleen maar terug gaat lopen kan de afstand iets langer zijn en alleen de heenreis zullen kinderen al als een avontuur ervaren.  

Kortom, kinderen en wandelen gaat heel goed samen. Want naast alle bovenstaande activiteiten, is wandelen ook het perfecte moment om een goed gesprek te voeren. Iets wat er in de drukte van het alledaagse bestaan nog wel eens bij blijft. Op deze manier qualitytime creëren is een mooi en waardevol moment! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.