4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | ZINGO! bordspel

Lieke

ZINGO! Ken jij het al? Zingo! is een populair spelletje, maar in Nederland nog niet zo bekend. Ik kende het nog niet, maar mocht het spel uittesten. Hieronder lees je mijn review van het spelletje ZINGO!.

ZINGO!: wat zit er in de doos?

In de ZINGO! doos vind je 6 Zingo! kaarten (dubbelzijdig: één kant groen, één kant rood), 72 ZINGO! fiches, de handleiding en de ZINGO! schuiver (die ze de ‘ZINGO! Zinger’ noemen).

Een potje ZINGO!: hoe werkt het?

Het doel van ZINGO! is om je kaart zo snel mogelijk vol te krijgen. Ik vind ZINGO! eigenlijk een soort combinatie tussen Dobble en Bingo. Je schuift de ZINGO! Zinger heen en weer en er komen twee fiches uit de schuiver. Je kijkt gauw of één van de afbeeldingen op het fiche ook op jouw ZINGO! kaart staat. Ben jij de eerste die ziet dat er een ‘hond’ op jouw kaart staat? Dan mag jij het fiche op je kaart leggen. Is je kaart vol? Dan heb je ZINGO! Eigenlijk is het supersimpel: maar dat maakt het juist zo leuk.

Het spelletje duurt niet zo lang, wij doen zo’n 10 minuten over een potje met zijn 2en of 3en. Met meer spelers zul je er langer over doen, ik denk maximaal 20 minuten.

ZINGO! Ken jij het al? Zingo! is een populair spelletje, maar in Nederland nog niet zo bekend. Ik kende het nog niet, maar mocht testen.

Verschillende niveaus en variaties

Wat fijn is, is dat je het spel op verschillende niveaus kunt spelen. Voor mijn dochter van 4 begonnen we met de ‘simpele’ groene kaarten. Hierbij heb je minder concurrentie, omdat er op deze kaarten minder dezelfde afbeeldingen staan en je dus elkaar minder in de weg zit. Maar aangezien mijn dochter een beetje competitie wel leuk vindt, gaan we al gauw over op de ‘moeilijke’ kaarten. Ik zou wel minimaal 3,5 jaar aanhouden om het te spelen. Mijn zoontje van 2,5 gaat vooral met de fiches aan de wandel, hij vindt het nog niet zo interessant. Het is natuurlijk ook niet voor niets een spel met als adviesleeftijd 4+. Voor volwassenen is het zeker ook leuk, want ik vind dit echt een leuk spelletje om samen met mijn dochter te spelen. Zo leuk dat ze nu wat ouder wordt en de spelletjes ook voor mij als volwassene ook leuk zijn!

Natuurlijk kun je ook verschillende variaties spelen, net zoals bij ‘gewone’ bingo. Speel wie als eerste een rij of kolom vol heeft, of een bepaald patroon (zoals een kruis) of speel met twee kaarten per persoon.

ZINGO! Ken jij het al? Zingo! is een populair spelletje, maar in Nederland nog niet zo bekend. Ik kende het nog niet, maar mocht testen.

Go or No Go

Mijn verhaal hierboven verraadt het eigenlijk al: ik vind ZINGO! echt een GO! Het is een makkelijk, kort en vooral leuk spel voor zowel kinderen als volwassenen.

ZINGO! facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.