Oud en Nieuw

Oud & Nieuw vieren met kinderen

Oud & Nieuw vieren met kinderen
Claire

De feestdagen zijn weer in zicht en dat betekent dat het tijd is om plannen te maken voor Oud & Nieuw! Als ouder wil je natuurlijk een gezellige en veilige manier vinden om deze bijzondere avond met je kinderen te vieren. Gelukkig zijn er talloze leuke activiteiten die geschikt zijn voor jong en oud. In dit artikel geven we je graag wat inspiratie om van Oud & Nieuw een onvergetelijke ervaring te maken voor het hele gezin.

Vuurwerk

Vuurwerk is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Oud & Nieuw, maar het kan ook behoorlijk luidruchtig en angstaanjagend zijn voor jonge kinderen. Gelukkig zijn er alternatieven waarmee je toch de magie van vuurwerk kunt ervaren zonder de harde knallen. Denk bijvoorbeeld aan sterretjes, fonteinen of zelfs glowsticks. Deze kleurrijke items zorgen voor een feestelijke sfeer en zijn veiliger voor kleine kinderen.

Oliebollen bakken

Een andere traditie die bij Oud & Nieuw hoort, is het eten van oliebollen. Waarom zou je niet samen met je kinderen de keuken induiken en zelf oliebollen bakken? Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens ontzettend lekker. Laat de kinderen helpen met het mixen van het beslag, het vormen van de oliebollen en het versieren ervan. Zo creëer je samen mooie herinneringen én een heerlijke traktatie.

Spelletjesavond

Wat is er nou gezelliger dan een avond vol spelletjes met het hele gezin? Organiseer een spelletjesmarathon waarbij iedereen zijn favoriete bordspellen kan kiezen. Zorg voor wat lekkere snacks en drankjes, dim de lichten en maak er een knusse avond van. Of je nu gaat voor klassiekers zoals Monopoly en Scrabble of liever nieuwe spellen ontdekt, plezier is gegarandeerd!

Kinderchampagne

Een toast uitbrengen op het nieuwe jaar hoort er natuurlijk bij. Maar in plaats van alcohol kun je ook kiezen voor kindvriendelijke alternatieven. Schenk bijvoorbeeld bubbels in plastic champagnefluitjes gevuld met limonade of kindermousserende wijn. Op deze manier kunnen de kinderen meedoen met het proosten zonder dat ze zich buitengesloten voelen.

Familiefilmavond

Als je na alle festiviteiten toe bent aan wat ontspanning, organiseer dan een familiefilmavond met popcorn en de favoriete films van de kinderen. Kruip gezellig samen onder een kleedje op de bank en geniet van qualitytime met het hele gezin. Laat iedereen om beurten een film uitkiezen, zodat iedereen aan bod komt.

Schrijf goede voornemens op

Op Oudjaarsavond kun je met het gezin samen goede voornemens opschrijven voor het nieuwe jaar. Laat ieder gezinslid zijn of haar wensen en doelen op een mooi papier schrijven en bewaar deze in een speciale doos. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het helpt ook bij het creëren van een positieve mindset voor het komende jaar.

Buitenactiviteiten

Als het weer het toelaat, kun je er ook voor kiezen om buiten activiteiten te organiseren. Ga bijvoorbeeld samen sterretjes kijken, maak een winterwandeling of organiseer een kleine vuurkorf waar je marshmallows kunt roosteren. Zorg wel altijd voor voldoende warme kleding en veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel en veilig kan genieten van de buitenlucht.

Tot slot…

Met deze ideeën hopen we dat je geïnspireerd bent om Oud & Nieuw op een leuke manier met je kinderen te vieren. Vergeet niet om flexibel te zijn en rekening te houden met de behoeften en leeftijden van je kinderen. Het belangrijkste is om samen plezier te hebben en mooie herinneringen te maken die nog lang zullen blijven bestaan.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.