Huis & Tuin

Kom tot rust in jouw douche met deze tips

Beeld jezelf eens in dat je in een rustige ruimte staat, omgeven door het zachte geluid van stromend water. Ja, dát is de magie van een goed ingerichte douche. Dan is het namelijk een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, of misschien wel aan je kleuter die niet zonder mama kan, of je puberkinderen die juist dénken zonder mama te kunnen. Wil je graag weten hoe je een douche kunt creëren die niet alleen functioneel is, maar ook een bron van rust? Wij vertellen je in dit artikel er alles over!

Rust in de douche(cabine)

Een van de eerste keuzes bij het inrichten van een douche is het kiezen van de juiste douchecabine. Heel belangrijk, want hij drukt zeker een stempel op de sfeer en functionaliteit. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van de beschikbare ruimte en niet te vergeten, je persoonlijke voorkeur.

 • Ruimtebesparend: Als je een kleine badkamer hebt, overweeg dan een douchecabine met schuifdeuren of hoekinstap. Deze hebben een minimale ruimte nodig.
 • Transparantie: Wil je jouw douche een moderne uitstraling geven? Kies dan voor een douchecabine met transparante glazen panelen. Deze creëren een gevoel van ruimte en laten het licht vrij doorstromen.
 • Wellness ervaring: Voor de ultieme wellness ervaring kun je overwegen om een douchecabine te installeren met extra functies, zoals ingebouwde massagestralen of stoomopties. Geloof me, hiermee kom je écht tot rust.
Beeld jezelf eens in dat je in een rustige ruimte staat, omgeven door het zachte geluid van stromend water. Ja, dát is de douche
Bron: sanitairwinkel.nl

Relaxen onder de douche met de juiste douchekop

De keuze van de douchekop speelt ook een belangrijke rol in het comfort van jouw douche. Hier zijn enkele opties om uit te kiezen:

 • Regendouche: Als je van een ontspannende en gelijkmatige waterstroom houdt, overweeg dan een regendouchekop. Ken je dat gevoel dat je onder een zachte regenbui staat, maar dan lekker warm? Die stress en spanning spoel je zo weg!
 • Watervaldouche: Deze douchekop simuleert het gevoel van een natuurlijke waterval en voegt een vleugje elegantie toe aan jouw douche-ervaring.
 • Handdouche: Een handdouche is qua uitstraling iets minder luxe, maar is vooral fijn omdat je hem kunt richten op specifieke delen van het lichaam. Meestal wordt deze geïnstalleerd in combinatie met een van de twee douchekoppen hierboven.

Stijl en comfort combineren

Bij het inrichten van een douche draait het niet alleen om de afzonderlijke elementen, maar ook om het creëren van een geheel, en dat kan soms best wel lastig zijn. Wij hebben hiervoor een aantal tips voor je:

 • Kleuren: Let op de kleuren en materialen van de douchecabine en de douchekop. Zorg ervoor dat ze passen bij de rest van de badkamerinrichting, dat geeft een rustige uitstraling.
 • Functionele details: Denk na over praktische aspecten zoals waterbesparing, eenvoudige reiniging en duurzaamheid.
 • Verlichting: Overweeg het toevoegen van sfeerverlichting in jouw douche. Dimbare lichten zorgen voor een ontspannende sfeer, of misschien vind jij een gekleurde lamp wel een perfecte toevoeging.

Bron uitgelichte foto: sanitairwinkel.nl

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.