7 jaar 8 jaar Game reviews

{ Game Review } | Transformers: EarthSpark – Expedition

Dit is de eerste videogame die zich afspeelt in de wereld van de tekenfilmserie Transformers: EarthSpark. Lees onze review hier.
Xenia

Wie kent de Transformers nu niet? Deze robots kunnen transformeren naar een auto of een dier. Bij ons in huis zijn deze transformeerbare auto’s zeker een favoriet om mee te spelen. Van deze Transformers zijn er televisieprogramma’s, films en games gemaakt. En nu is er van de toch wel populaire animatieserie Transformers: EarthSpark een videogame gemaakt. In deze game speelt de iconische Bumblebee de hoofdrol.

Wie is Bumblebee?

Bumblebee is 1 van de personages die een rol speelt in Transformers. Misschien wel de bekendste Transformer die we kennen. Bumblebee behoort tot de autobots, de goede Transformers. Hij staat bekend om zijn gele kleur en is enorm populair vanwege zijn vriendelijkheid en hij wil iedereen beschermen.
Als jij aan mij vraagt over de Transformers, dan denk ik ook aan de gele Transformer. In eerste instantie wist ik er geen naam bij, maar zo zie je maar hoe populair deze Transformer is.

Transformers: EarthSpark – Expedition

Dit is de eerste videogame die zich afspeelt in de wereld van de tekenfilmserie Transformers: EarthSpark. De game vertelt een origineel verhaal waarin de iconische Autobot, Bumblebee, wordt geconfronteerd met een mysterieuze bedreiging uit zijn verleden.
In deze game ben jij Bumblebee. Ga de strijd aan en ontdek als Bumblebee een veelzijdig actie-avontuur. Dit alles om zijn aartsvijand Mandroid te stoppen voordat deze de ultieme kwaadaardige cyborg wordt!

Bumblebee staat voor zijn belangrijkste opdracht ooit, hij moet namelijk de oude Cybertroniaanse technologie terughalen die over de hele wereld verspreid is. Dit moet hij doen voordat Mandroid en zijn handlangers het kunnen gebruiken om steden op aarde te vernietigen.
Onder de leiding van Optimus Prime en met jou als Bumblebee achter het stuur, zal Bumblebee krachtig genoeg worden. Je zult het moeten opnemen tegen een leger van robot vijanden in verschillende gevechten. Maar je gaat ook eindbaas gevechten doen tegen de grootste Transformers-schurken. Door dit alles te doen zul je steeds weer nieuwe vaardigheden ontgrendelen.

Leer de technieken samen met Optimus Prime

Bij het openmaken van de doos en het zien van het hoesje werden de oogjes van Mayson heel groot. Hij sprong een gat in de lucht, zonder het spel ooit gespeeld te hebben. Vol enthousiasme begon hij naar het verhaal te luisteren en te genieten van zijn favoriete Transformer, Bumblebee.
Hoe leuk is het om als Transformer fan achter het stuur te mogen zitten van Bumblebee? Super natuurlijk! Het spel is heel verhalend opgezet. Zo ga je eerst leren om een goede Transformer te zijn. Optimus Prime leert je alle technieken en deze ga je dan eerst oefenen om te bekijken of je de technieken beheerst. Beheers je het onderdeel dan ga je verder om weer iets anders te oefenen. Ken je alles? Dan ben je geslaagd en kun je als Transformer aan de slag.

Dit is de eerste videogame die zich afspeelt in de wereld van de tekenfilmserie Transformers: EarthSpark. Lees onze review hier.

Laagdrempelig

Het spel is heel laagdrempelig en wat ik enorm positief vind, is dat het Nederlands gesproken is. Doe je het zonder geluid, dan kun je meelezen. Doordat het Nederlands gesproken is, kunnen ook de jongere kinderen het spel wat makkelijker spelen omdat ze dan precies weten wat ze moeten doen.
De PEGI-leeftijdsindicatie is vanaf 7 jaar, maar ook jongere kinderen zouden dit kunnen spelen. Het spel is makkelijk in gebruik en niet lastig. Wellicht dat door de gevechten de leeftijd omhoog is gezet.

Transformers is wel een spel dat vooral voor de jongere kinderen erg leuk is. Er zit een mooi verhaal in, je speelt met je favoriete personage, maar op zich is er weinig actie. De oudere kinderen zijn daardoor mogelijk wat sneller uitgekeken op het spel.
Mayson vond het een erg leuk spel en is ook zeker enthousiast, toch is het niet het spel dat hij als eerste pakt om te spelen. Hij is van iets meer actie en minder verhaal.

Dit is de eerste videogame die zich afspeelt in de wereld van de tekenfilmserie Transformers: EarthSpark. Lees onze review hier.

Go or No Go

Het spel is mooi gemaakt en als Transformer fan zeker een heel leuk spel om te spelen. Hoe vaak kun je nu als je eigen held Bumblebee rondrijden? Daarom dus alleen al erg leuk!
Voor de jongere kinderen is het spel een aanrader! Leuk dat er een verhaal in zit en dat het Nederlands gesproken is. Wij hebben het spel niet uitgespeeld en zijn nog maar klein eindje op weg. Mogelijk dat de gevechten ook spectaculairder worden. We geven het spel een GO.

Transformers: EarthSpark Facts

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd) 7 jaar
  • Genre: Avontuur
  • Console: te spelen op de verschillende consoles zoals de Switch of de Playstation
  • Taal: Nederlands
  • Releasedatum: oktober 2023
  • Adviesprijs:  29.99 en te koop bij onder andere Bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.