5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Game Review } | S.O.S. Superheli

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Ben jij klaar om alle passagiers te redden samen met S.O.S. superheli? Hopelijk ben je wel een beetje snel, want anders gaan de passagiers naar de haaien. Megablue heeft weer een ontzettend leuk spel ontwikkeld voor de hele familie. Lees snel verder hoe dit gezelschap spel in z’n werk gaat en of dit een leuk cadeau voor de feestdagen is. 

Voordat we kunnen beginnen, eerst even opbouwen!

In de doos vinden we 1 helikopter, 1 vuurtoren, 1 basis, 1 ladder, 24 figuurtjes in 4 kleuren en een stickervel nodig voor het eerste gebruik. De vuurtoren plaats je op de basis en de helikopter hang je aan de vuurtoren vast. Sluit het luikje onderdaan de vuurtoren. Hang vervolgens de ladder in de inkepingen in het landingsgestel van de helikopter. Til de ladder iets op en laat weer los zodat de ladder begint heen en weer te zwaaien. Nu is het tijd om kleur te bekennen. Welke kleur brengt jouw geluk? Speel je nu met 2 spelers dan kan ieder 2 kleuren uitkiezen.  Nu is het tijd om te gaan spelen! 

S.O.S. Superheli – De reddingsmissie 

Het doel van het spel klinkt heel simpel en luidt: Plaats als eerste al je passagiers op de ladder. Je hebt hierbij 2 niveaus in te stellen op de basis; I makkelijk of II moeilijk. Zodra het knopje van de timer naar beneden is geduwd start het spel. De jongste speler draait aan de rotorbladen van de helikopter om te zien wie er als eerste aan de beurt is. Ze stopt namelijk bij een kleur. Doet de kleur niet mee aan het spel draai dan opnieuw. 

De speler die aan de beurt is, mag met slechts 1 hand een van zijn of haar poppetjes aan de ladder hangen. Of als er al poppetjes hangen, daar weer een ander poppetje aanhangen. Daarna draait die speler aan de rotorbladen om te zien wie als volgende aan de beurt is. Je beurt is om als je poppetje van de ladder of van een ander poppetje afvalt. Neem het poppetje terug op je stapel, ook al is het een andere kleur. Als je de hele ladder om laat vallen ben je af! 

Ben jij klaar om alle passagiers te redden samen met S.O.S. superheli? Hopelijk ben je wel een beetje snel, want anders ga je naar de haaien

De haai komt eraan

Wanneer de tijd om is, opent het luik en valt de ladder. Pas op, daar komt de haai! De speler die al zijn/haar poppetjes heeft kunnen redden voor de tijd om is, wint. Anders wint de speler die nog de minste poppetjes in zijn of haar bezit heeft. Doen we nog een ronde? 

S.O.S. Superheli doet ons wat denken aan een spel die wij al hebben: Oma’s woeste waslijn (ook van Megablue). Daar draait de waslijn in plaats van een ladder, maar ook daar vliegen de figuurtjes in het rond. Dit is weer een ander kleurrijke en fantasievolle variant erop. 

Ben jij klaar om alle passagiers te redden samen met S.O.S. superheli? Hopelijk ben je wel een beetje snel, want anders ga je naar de haaien

Go or No Go 

Van ons krijgt dit spel een GO. Wat een plezier hebben wij aan dit spel. Dat de haai ieder moment naar voren kan komen is het spannende element van dit spel. Elke ronde kent een winnaar en kun je kiezen of je nog een ronde verder speelt. Het in elkaar zetten van het spel is even een handigheidje, dat lukt onze allerkleinsten niet. Maar daarna spelen ze hier, vier jaar en ouder, zelfstandig het spel op de grond of op de tafel. De spelregels zijn eenvoudig en het spel makkelijk te bedienen. Vergeet na gebruik het spel UIT te zetten, anders zijn de batterijen (en dat zijn er toch 4 stuks) heel gauw leeg.
Wij vinden het spel wel het leukste voor kleuters. Ook een leuke extra is dat het spel een makkelijke en een wat moeilijke variant kent. 

S.O.S. Superheli Facts:

 • Titel: S.O.S. Superheli
 • Merk: Megablue 
 • Tijdsduur: 15 minuten 
 • Spelsoort: Geluk en behendigheid 
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers 
 • Leeftijdsadvies: 5 + 
 • Batterijen: AA 4 stuks
 • Prijs: 27,99 en je shopt hem bij bol!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.