10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Park Beyond – Bouw je eigen pretpark

De Nijhofjes

Wij gaan graag dagjes uit naar bijvoorbeeld pretparken. Maar in de sneeuw met -3 is dat toch iets minder comfortabel. Helemaal met kleine kinderen. Gelukkig is er Park Beyond voor op de Xbox, Playstation en PC. Hier bouwen wij ons eigen pretpark lekker vanaf de bank in onze warme woonkamer. Benieuwd of dat net zo leuk is? Lees snel verder, want wij hebben de game mogen testen op de Xbox.

Gelukkig is er Park Beyond voor op de Xbox, Playstation en PC. Hier bouwen wij ons eigen pretpark lekker vanaf de bank in onze woonkamer.

Park Beyond – bouw je eigen pretpark

Zoals te verwachten, begin je niet met een kant-en-klaar pretpark wat je kan bezichtigen en wat al goed loopt om genoeg geld binnen te harken voor je volgende attracties. Je krijgt eerst een duidelijke tutorial, waarbij al snel duidelijk wordt hoe uitgebreid je kan gaan bouwen. Je kan redelijk gemakkelijk de gaafste achtbanen bouwen en al snel bouw je de meest absurde creaties.

Gelukkig is er Park Beyond voor op de Xbox, Playstation en PC. Hier bouwen wij ons eigen pretpark lekker vanaf de bank in onze woonkamer.

Buiten de grenzen

Wat Park Beyond onderscheidt van andere pretpark sims, is dat je alle attracties een extra dimensie kunt geven. Iets wat in de echt wereld onmogelijk is, wordt mogelijk gemaakt in dit spel op het gebied van attracties bouwen. Impossification word dat genoemd. Zo kun je een achtbaan bouwen waarbij je karretjes door een kanon worden afgeschoten naar een ander deel van de baan. Of botsauto’s die meer een flipperkast zijn. Zo zijn er veel leuke impossifications te ontdekken, maar ik wil ze niet voor je verpesten, dus ik ga er niet meer verraden.

Rollercoaster Tycoon

Park Beyond bracht mij meteen terug naar mijn Rollercoaster Tycoon dagen en hoe gaaf ik het vond om mijn eigen park te ontwerpen en te zien groeien. Natuurlijk is Park Beyond veel mooier en is er nu nog meer mogelijk dankzij de nieuwe generatie consoles en PC’s. Maar in de basis zijn het soortgelijke spellen. Naar mijn mening is dat een goed teken. Welke gamer heeft Rollercoaster Tycoon nu niet gespeeld? Dit is je kans om die gevoelens weer opnieuw te beleven.

Go or No Go

Dit spel krijgt een dikke GO. Ik werd verrast door het gevoel wat ik kreeg van dit spel. De vrijheid van het bouwen. De attracties die allemaal net dat beetje extra kunnen bieden. Genieten van alle gasten die door mijn park liepen. Is dit spel leuker dan echt naar een pretpark gaan? Nee, natuurlijk niet, want zelf die achtbaan instappen blijft het beste gevoel, máár deze game geeft ons absoluut een lekker pretparkgevoel!

Park Beyond Facts

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
  • Multiplayer functie aanwezig: nee
  • Genre: Simulatie
  • Console: PS5, Xbox en PC
  • Releasedatum: november 2023
  • Adviesprijs: 29,99 en te koop bij bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.