3 jaar 4 jaar 5 jaar Game reviews

{ Game Review } | Bluey: The Videogame

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Een game cadeau geven tijdens de feestdagen is vaak een goede keus. Je hebt al diverse spellen, maar bent op zoek naar iets nieuws. Persoonlijk zie ik dan al gauw door de bomen het bos niet meer. Van Mindscape mochten wij een nieuw spel uitproberen. Bluey: The videogame voor de Switch. Ben jij ook al fan van deze kleine held? Of deze game op het verlanglijstje kan lees je hieronder. 

Even voorstellen: Bluey Heeler! 

Bluey is onderdeel van de familie Heeler, bestaande uit papa Bandit, mama Chilli, zusje Bingo van 4 en natuurlijk Bluey zelf. Bluey is zes jaar, onvermoeibaar, dol op spelen en wil graag nieuwe dingen leren. De familie samen beleeft telkens nieuwe avonturen. Er zijn inmiddels 3 seizoenen van gemaakt en de tekenfilmserie bestaat sinds 2018. Bluey is te zien op Disney Channel en Disney+. Het is een Australische serie met telkens korte afleveringen van ongeveer 10 minuten. De serie is geschikt voor alle leeftijden, maar spreekt kleuters het meeste aan. Inmiddels zijn er boeken, knuffels, speelgoed, spellen, puzzels en dekbedovertrekken van deze honden familie te verkrijgen. 

Maak kennis met de gloednieuwe videogame van Bluey

En dan is daar nu Bluey met haar familie in een game. Heb je al vaker naar de serie gekeken, dan zul je het woonhuis, de tuin en de speeltuin herkennen. Ook komen er vriendjes en vriendinnetjes uit de tekenfilmserie voorbij. De game is in te stellen in meerdere talen, waaronder ook in het Nederlands (pluspunt!). Eventueel kun je de Nederlandse ondertiteling er ook bij aanzetten. Je speelt de game als een aflevering waarbij je telkens iets nieuws moet doen. Net zoals de serie, zijn de ‘afleveringen’ kort en kom je telkens verder in de wereld van Bluey. 

Bluey: The Videogame begint in het huis van de familie. En we vinden eigenlijk gelijk een gedeelte van een schatkaart!

Bluey: The Videogame

Het spel begint in het huis van de familie. En we vinden eigenlijk gelijk een gedeelte van een schatkaart! Dat vindt de familie heel interessant en zo begint een nieuw avontuur. Waarin je voorwerpen verzamelt, mini-games speelt, en stickers kunt plakken in je digitale stickerboek. Je wordt makkelijk door het spel heen geleid. Ondertussen speel je bijvoorbeeld verschillende outfits vrij en ontdek je geheime voorwerpen die goed zijn verstopt. 

Ga op avontuur

Kies zelf of je wilt spelen als Bluey, Bandit, Chillo of Bingo. Het maakt voor het spelverloop niets uit. Beweeg je personage en verken de omgeving, die begint in het huis van de Heeler’s. Ga je vrij spelen, dit kan met maximaal 4 andere spelers samen of volg je de verhaallijn. Het spel verloopt rustig, vriendelijk zonder te luide muziek of andere hysterie. Kleur- en muziekgebruik is leuk en identiek aan de tekenfilmserie. Het sluit helemaal aan bij de fantasie van een jonge speler met gigaveel speelgoed, een grote trampoline in de tuin en reisjes richting de speeltuin en het strand. Lukt het jou om alle voorwerpen te vinden en ook de schatkaart compleet te maken? 

Bluey: The Videogame begint in het huis van de familie. En we vinden eigenlijk gelijk een gedeelte van een schatkaart!

Laagdrempelig

Ik heb het spel zelf als eerste gespeeld en hoewel heel vermakelijk met leuke animaties, spelletjes en genoeg humor, is dit toch echt een game voor de allerkleinste gamers onder ons. Mijn dochter van net 4 kende de serie niet, maar vermaakte zich prima met dit spel. Eigenlijk het eerste spelletje dat ze zelfstandig speelt op de switch. Dat de game Nederlands gesproken is speelt in dit geval een grote rol. De figuren zijn aandoenlijk en je zit meteen in de fantasiewereld samen met de familie Heeler. 

Go or No Go

Mijn dochter van 8 heeft het spel ook getest en zij vond dit spel echt te kinderachtig (haar eigen woorden). Ze kon zich er heus prima mee vermaken, maar na een uurtje of 2 was het wel klaar en had ze het meeste uitgespeeld. Zoek je dus een hele simpele game voor de beginnende speler dan is deze game top! Of misschien ben je een fan van de serie en dat is dit een herkenbare en leuke aanvulling. Het spel krijgt van ons een GO. Mooie animaties, leuke minigames, geen geweld en een liefdevolle wereld met heel veel info die op spelenderwijze wordt gebracht. 

Bluey: The Videogame begint in het huis van de familie. En we vinden eigenlijk gelijk een gedeelte van een schatkaart!

Bluey: The Videogame Facts:

 • Titel: Bluey; The Videogame 
 • Merk: Mindscape 
 • Genre: simulatie, minigames, avonturenspel 
 • Adviesleeftijd: 3+
 • Taal: Nederlands
 • Game platform: Nintento switch (lite), Playstation 4&5 en Xbox 
 • Release: november 2023 
 • Prijs: 39,99 en je koopt hem bij bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.