Boeken

{ Boekrecensie } | Een rondje met de brandweerwagen

Lieke
Laatste berichten van Lieke (alles zien)

Tutaa tutaa! Dat schalt hier regelmatig door de woonkamer heen als de kinderen politie en boefje spelen (favoriet op het moment), als brandweerman verkleed zijn of met een speelgoedhelikopter spelen. En als we in de auto zitten en er komt een politieauto voorbij, staan er twee mondjes achterin wagenwijd open. Dat is interessant, zo’n sirene! Hoe leuk is dan ook dit boekje dat helemaal in het teken staat van de hulpdiensten.

Boek: Een rondje met de brandweerwagen

‘Een rondje met de brandweerwagen’ is onderdeel van een reeks boekjes: een rondje met de auto, een rondje met de vrachtwagen, een rondje met de trein en een rondje over de bouwplaats. Wat ik eerder al zei: een rondje met de brandweerwagen is de perfecte keuze voor mijn zoontje van net 2 jaar, die zijn ogen uitkijkt bij alles met een sirene.

'Een rondje met de brandweerwagen' is onderdeel van een reeks boekjes: een rondje met de auto en een rondje met de vrachtwagen

Stevig

Het boek is gemaakt van stevig karton met een soort bewegende fiches, die je kind heen en weer kan schuiven. Zo kunnen de brandweerauto, politieauto, ambulance én de reddingshelikopter gauw op de plaats van bestemming zijn om mensen te helpen!

'Een rondje met de brandweerwagen' is onderdeel van een reeks boekjes: een rondje met de auto en een rondje met de vrachtwagen
Bladzijden van dik karton

Samen lezen – interactief boekje

Het interactieve element (het bewegen van de schuifjes) is natuurlijk superleuk voor kleintjes. Naast het interactieve element, staan er ook leuke weetjes en vragen in het boek. Dit vindt mijn zoontje prachtig! Welke kleur heeft de brandweerwagen? Waar is het zwaailicht? En waar zitten de wielen van de politieauto? Het is echt een boekje waar je lekker lang samen naar kan kijken en over kan kletsen. De mooie illustraties helpen hier ook bij. Het is een heel kleurrijk boekje, waar veel te zien is. Elke keer dat je leest, ontdek je samen met je kind weer nieuwe dingen, erg leuk!

Go or No Go

Dit boekje is stevig, educatief en vooral belangrijk: het weet de aandacht van mijn zoontje vast te houden. En dat is nog niet makkelijk bij een drukke 2-jarige. Een rondje met de brandweerwagen is ook nog eens fijn geprijsd, dus heel erg leuk als cadeautje voor een 2-jarige die gek is van alles met een sirene. Het boekje heeft maar vier bladzijdes en dat lijkt misschien weinig, maar je bent zo 5 tot 10 minuutjes zoet met samen dit boekje bekijken en lezen. De ideale lengte voor een boekje voor het slapengaan. Een echte GO dus!

Een rondje met de brandweerwagen – facts

  • Auteur en illustrator: Johnny Dyrander
  • Aantal bladzijden: 4
  • Uitgeverij: Gottmer
  • Leeftijd: vanaf 1 jaar
  • Verschijningsdatum: 23 november 2023
  • Adviesprijs: 12,99 en te koop bij bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.