Boeken

{ Boek recensie } | Het allermooiste boek over apen

Linda D


Wat een toffe verrassing van formaat viel er onlangs op onze deurmat! Een heel mooi, groot boek met harde kaft, over apen. En niet zomaar een boek over apen, maar het allermooiste boek over apen. De grootte en het vooraanzicht zijn al indrukwekkend, maar geldt dit ook voor de inhoud? Siem bekeek en las het aandachtig en heeft zijn mening met mij gedeeld!

Een heel mooi, groot boek met harde kaft, over apen. En niet zomaar een boek over apen, maar het allermooiste boek over apen

Feitjes boeken

Siem is dol op boeken, sowieso. Niet alles hoor, maar momenteel wel steeds meer. Boeken met feitjes vindt hij fantastisch leesvoer. Feitjes over records over de gehele wereld, sportfeiten en zo ook dierenfeiten. Hoe meer hij kan lezen en te weten komen over een bepaald dier of een bepaalde soort hoe beter. Zo trots is hij dan wanneer hij zijn kennis met ons kan delen. Echt superleuk om te zien en natuurlijk reuze leerzaam.

Een heel mooi, groot boek met harde kaft, over apen. En niet zomaar een boek over apen, maar het allermooiste boek over apen

Serie boeken

Dit boek is onderdeel van een grotere serie, waarvan je mogelijk al eens eerder een exemplaar voorbij hebt zien komen. Het is namelijk een boekenserie over de mooiste, meest bijzondere en stoerste dieren op onze planeet. Stuk voor stuk geschreven door Barbara Taylor. Deze schrijfster heeft inmiddels al 120 titels op haar naam staan. Deze titels betreffen encyclopedieën en informatieve kinderboeken.

Het allermooiste boek over apen

In dit boek ontmoet je apen in alle soorten en maten. Door middel van indrukwekkende, prachtige illustraties en relatief kleine stukjes tekst word je iedere bladzijde wijzer. De illustraties zijn verzorgd door Simon Treadwell en dit heeft hij fantastisch gedaan. Het lijkt net alsof de apen ieder moment uit het boek kunnen stappen.

Verspreid over de wereld vind je apen in bossen, in bergen of juist vlakke groene gebieden. De een imposant en groot en de ander juist weer piepklein. Over welke gebieden van de wereld dit gaat? En welk aapje nu het allerkleinste is? Dat en veel meer lees je dus in dit grote boek.
Na de inleiding, vind je voor in het boek een uitgebreide inhoudsopgave. Hierin staan alle uitgelichte apen op een rijtje, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Iedere aap wordt zoals gezegd middels een indrukwekkende illustratie uitgelicht en daarnaast vind je stukjes tekst met informatie. Daarnaast heeft iedere soort ook nog een eigen kader waarin de highlight beschreven staan. Ik merkte dat juist dat overzichtelijke kader met een opsomming van belangrijke kenmerken het oog van Siem trok. Zo kon hij bij iedere soort snel scannen wat er zo bijzonder aan is.

Een heel mooi, groot boek met harde kaft, over apen. En niet zomaar een boek over apen, maar het allermooiste boek over apen

Leerzaam is ook om te bekijken waar de apen leven. Dit staat beschreven in de teksten en sowieso in het eerder genoemde kader, maar middels een overzichtelijke illustratie kun je achterin het boek een samenvatting bekijken.

Go or No Go

Groot, van hoge kwaliteit, duidelijke teksten, goed leesbaar, handige kaders met opgesomde info, indrukwekkende illustraties en een prachtig geheel. Dit zijn kort gezegd redenen om dit boek een GO te geven. Het maakt ons des te meer nieuwsgierig naar andere titels in deze serie en die gaan we dan ook zeker bekijken. Een gave cadeautip!

Een heel mooi, groot boek met harde kaft, over apen. En niet zomaar een boek over apen, maar het allermooiste boek over apen

Het allermooiste boek over apen Facts

 • Auteur: Barbara Taylor
 • Illustrator: Simon Treadwell
 • Uitgeverij: Gottmer
 • ISBN: 9789025778682
 • Taal: NL
 • Uitvoering: Hardcover
 • Aantal pagina’s: 80
 • Verschijningdatum: November 2023
 • Adviesleeftijd: 8+
 • Adviesprijs: 19,99 en je shopt hem hier
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.