3 jaar 4 jaar 5 jaar Educatief

{ Review } | Safari Park Jr. van SmartGames

Iris

Kinderen zijn dol op spelen en ontdekken en hoe ouder ze worden, hoe meer uitdagingen ze nodig hebben. Ik merkte dit bij mijn kinderen ook. Ze kunnen heerlijk spelen, maar om ook thuis iets bij te dragen aan de ontwikkeling, leek het mij leuk om aan de slag te gaan met nieuw spel; Safari Park Jr. van SmartGames. Het spel bevat leuke dieren, een regenboog en het is totaal ander speelgoed dan ze al hebben. Ze konden niet wachten om de doos open te maken.

Safari Park Jr. van SmartGames. Het spel bevat leuke dieren, een regenboog en het is totaal ander speelgoed dan ze al hebben.

Toch besloot ik te wachten totdat mijn dochter van 4 jaar op school zou zitten en ik het spel met mijn zoon van 3 jaar kon gaan spelen. Safari Park Jr. is namelijk een spel dat je maar met één kind kan spelen. In de doos zit het volgende:

  • 1 spelbord
  • 1 leeuw
  • 1 olifant
  • 2 giraffen
  • 30 dubbelzijdige speelkaarten met 60 uitdagingen

De eerste indruk van Safari Park Jr.

Safari Park Jr. ziet er erg mooi uit. Heel kleurrijk en ook aan de materialen is veel aandacht besteed. De speeldieren zijn fijn om mee te spelen en ook de uitdagingen-kaartjes zijn erg mooi en duidelijk. Je kan gelijk aan de slag, zonder spelregels te hoeven lezen. Daarnaast zijn de uitdagingen verdeeld over 4 moeilijkheidsgraden, waardoor je het spel steeds iets uitdagender kan maken.

Eerst lekker spelen

Ik had eigenlijk verwacht dat dit spel nog een beetje te moeilijk zou zijn voor mijn zoontje van net 3 jaar. De bedoeling van het spel is dat je de uitdagingen na moet maken, alsof je een foto van de situatie gaat maken. Dit vraagt nog best wel wat inzicht. Daarom besloot ik mijn zoon gewoon eerst te laten spelen met de dieren en het speelbord. En ja hoor, dit vond hij geweldig! Hij pakte direct het speelbord uit de doos en al snel kwam hij erachter dat er ook een zakje met dieren in de doos zat. Een olifant, een leeuw en twee giraffen. Dit zijn natuurlijk dieren die bij jonge kinderen erg in de smaak vallen. De olifant was het eerste diertje dat tevoorschijn kwam en waar mijn zoon ook gelijk lekker mee begon te spelen, maar al snel kwamen ook de andere dieren uit het zakje. De dieren zijn gemaakt van een soort zacht plastic, waardoor het wat zachter aanvoelt dan gewoon plastic.

Het echte werk

Vervolgens moeten de dieren in het speelbord gedaan worden. Ieder dier heeft aan de onderkant een andere vorm, waardoor ze maar op één manier in het speelbord gezet kunnen worden. Deze puzzel is alleen al erg leuk! Vooral voor kleine kinderen is het erg leerzaam.

Safari Park Jr. van SmartGames. Het spel bevat leuke dieren, een regenboog en het is totaal ander speelgoed dan ze al hebben.

Zodra alle dieren in het speelbord zitten kan het spel gespeeld worden. Door middel van de bijbehorende uitdagingkaartjes probeer je een bepaalde situatie na te maken. Je bent als het ware op safari en maakt foto’s van de dieren die je tegenkomt. Onderweg moet je ruimte maken voor de andere dieren, om zo op de juiste plek te komen en de foto te maken.

Ik liet het eerste kaartje aan mijn zoon zien en eigenlijk direct begon hij te kijken waar het dier moest gaan staan. Het ging ijverig aan de slag en het verraste mij dat hij het zo snel voor elkaar klaar. De smaak was te pakken en we draaiden het kaartje om voor de tweede uitdaging. Ook dit ging erg goed. Het is zo leuk om dit samen met jouw kind te spelen en samen de doelen te bereiken. Het plezier spatte ervan af en de stralende oogjes van trots bij het behalen van de opdracht waren geweldig om te zien!

Moeilijkheidsgraad

Om het nog uitgebreider te maken kun je ook aangegeven dat leeuwen niet van water houden en daarom niet door het water kunnen. En dat een olifant niet over de rotsen kan klimmen. Oh, en de giraffen zijn natuurlijk veel te groot om onder de regenboog en de bomen heen te lopen. Er moet dus ook goed over de route nagedacht worden.

Safari Park Jr. van SmartGames. Het spel bevat leuke dieren, een regenboog en het is totaal ander speelgoed dan ze al hebben.

Go or No Go

Safari Park jr. is een educatief spel voor kleuters. Het is heel leerzaam, kleurrijk en veelzijdig spel. Je krijgt te maken met verschillende vormen, het maken van een route en het bereiken van een doel. Maar ook voor de allerkleinste kinderen is het een erg leuk en leerzaam spel. Het is al een puzzel op zich om de dieren op de juiste manier in het speelbord te krijgen en daarna kunnen ze heerlijk zelf spelen. Mijn zoon ging zelfs op een gegeven moment rollenspellen spelen met de dieren. Zo schattig! Dus toen ik aan mijn kinderen (ook mijn dochter van 4 jaar) vroeg of dit spel leuk vonden, riepen ze overduidelijk “ja!”. Oftewel, Safari Park Jr. is een echte “Go”.

Safari Park Jr. Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.