10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Speelgoed Trends & Hypes

{ Review } Miniverse Make it Mini Lifestyle & Make it Mini Food

Iris

Vandaag hebben we een superleuke review! We gaan namelijk de Miniverse verrassingsballen uitpakken en uitproberen. Miniverse is een heel nieuw soort speelgoed voor ons. Ik wist van tevoren ook niet zo goed wat ik kon verwachten. Miniatuur DIY sets uit een soort van verrassingsbal. En toch trok het heel erg mijn aandacht. Verrassingsballen zijn altijd erg populair onder kinderen (denk aan de L.O.L. ballen) en als je dan ook nog eens je eigen schattige taartje, plantje of ander soort eten kan maken, dan is het helemaal leuk! We hebben maar liefst vier Miniverse verrassingsballen uitgepakt en we laten graag zien wat er in zit en wat we van Miniverse vinden.

Miniverse “Make it mini Lifestyle”

De eerste Miniverse bal uit de “Make it mini Lifestyle” editie. Hier kan een leuk plantje in zetten of een aquarium. In onze Miniverse bal zit een schattig plantje in een kom. Op de gebruiksaanwijzing worden de stappen weergegeven en in de zakjes vind je alle benodigdheden. Er zit een klein schelpje bij, twee zakjes met zand en steentje en een klein plantje. Ook zit er een tafeltje / bankje bij waar je het plantje op zou kunnen zetten. Het ziet er allemaal heel erg schattig uit. Er is veel aandacht besteed aan de leuke verpakkingen en de spulletjes, waardoor het erg realistisch uitziet.

Het plantje is vrij simpel om het te maken. Er gingen bij ons wat witte steentjes over het vloerkleed, maar gelukkig zit het zakje best vol, waardoor er meer genoeg van alles is. Ons eerste plantje was een succes!

Make it Mini Lifestyle van Miniverse

Nu is het de beurt aan de tweede verrassingsbal van Miniverse. Ook deze komt uit de “Make it Mini Lifestyle” serie. Ook nu was het weer een plantje. Wel een ander plantje in een ander soort kommetje en andere steentjes. Het is erg leuk dat er bij ieder “projectje” andere spulletjes worden meegeleverd.

Er wordt duidelijk weergegeven wat je als eerste in het potje moet doen, de steentjes of het zand. Maar je kan natuurlijk ook je eigen creatie maken. Ik las dat het zand en de steentjes niet hard worden, waardoor je er mee kan blijven spelen en de plantjes kan afwisselen met elkaar.

Miniverse – Make it mini Food

Stiekem waren wij hier het meest nieuwsgierig naar. Zelf miniatuur eten of drinken maken, klinkt natuurlijk geweldig! In de grote bal zitten allemaal verschillende kleine zakjes. Meer dan in de “Make it Mini Lifestyle” ballen zat. We gaan een bananentaart maken! We zijn dol op taart en op bananen, dus gingen we snel aan de slag. In een potje zit een soort van hars. Deze schep / giet je in over de taartbodem. Ik moet zeggen dat ik deze stap gedaan heb, omdat dit nog wel nauwkeurig gedaan moet worden. De hars stinkt een beetje en toen ik het op mijn vinger kreeg, kon ik het wat lastig met water en zeep van mijn vinger afkrijgen. Ik raad daarom aan om hier voorzichtig mee om te gaan.

De stukjes banaan en de slagroom breng je aan op de vloeibare hars door middel van een bijgeleverde pincet. Dit werk best gemakkelijk en is erg leuk om te doen. De stukje banaan zakken een beetje weg in de “taart” en vervolgens laat je de hars drogen.

“Make it Mini Food” van Miniverse

De laatste bal is een wat kleinere bal, maar ook deze inhoud is superleuk! In de “Make it mini Food” verrassingsbal van Miniverse zitten benodigdheden om je eigen chocolade-frambozen taartjes te maken. Mega schattig! Ook hierbij maak je gebruik van een soort hars. Deze hars ziet eruit als chocoladesaus, die je op de kleine taartjes doet en waar je vervolgens één of meerdere framboosjes in kan doen. De chocoladesaus is gemakkelijk te doseren, omdat het uit een mini spuitflesje komt. En de frambozen zet je gemakkelijk met het bijgeleverde pincetje op de taartjes. Vervolgens laat je de taartjes drogen op een etagère. Hoe geweldig ziet dit eruit!

Go or No Go

Miniverse heeft mij echt verrast. Het idee van de verrassingsballen is leuk bedacht en de combinatie van knutselen en spelen is erg leuk om samen of alleen te doen. Wel raad ik aan om er als ouder wel een beetje bij te blijven, vooral als je kinderen jonger van 6 jaar zijn. De hars die meegeleverd wordt is plakkerig en niet gemakkelijk afwasbaar. Het duurt ook wel even voordat de hars droog is. Bij ons duurde het een paar dagen. Maar als het droog is, is het heel schattig om ergens neer te zetten of om mee te spelen. Zo hebben wij het in het poppenhuis neergezet. Ik heb zelfs de kleine verpakkingen bewaard, zodat ook hiermee gespeeld kan worden. Ja, we zijn er helemaal weg van en daarom krijgt het een Go!

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.