5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Make a Mooove! van FLexIQ

Iris

Het is weer tijd voor een gloed nieuw spelletje en dit keer is het Make a Mooove! van FLexIQ. Dit leuke spelletje ziet er aan de buitenkant al heel erg vrolijk uit! Grappige dieren, verschillende fruitsoorten en leuke kleurtje trekken direct de aandacht. Wij konden daarom ook niet wachten om de speeldoos te openen en het te gaan ontdekken. Dit spel is eigenlijk bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar, dus kozen we voor de “beginners variant”. Maar papa en mama probeerde het volledige spel uit. We vertellen vandaag wat we van Make a Mooove! vinden en hoe het werkt.

Hoe werkt Make a Mooove!

“Make a Mooove!” is een snelheidsspel voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kunt het spel spelen met 2 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten per potje. Het is erg leuk om van dit soort vlotte spelletjes te spelen. Vooral op vakantie of als je nog even iets wilt spelen voordat het bedtijd is.

Het spel bevat kaartjes en 4 dobbelstenen. Op de dobbelstenen staan getallen, dieren en fruit. Je speelt eerst met 3 dobbelstenen; 1 dobbelsteen met cijfers, 1 dobbelsteen met fruitsoorten en 1 dobbelsteen met dieren. Zodra je de 3 dobbelstenen gegooid hebt, kun je een kaart omdraaien. Het is de bedoeling dat je als eerste de juiste fruitsoort of het dierengeluid maakt. Het is afhankelijk van de manier waarop je het spel speelt. Er zijn namelijk meerdere manieren om “Make a Mooove!” te spelen. Ik heb de manieren onder elkaar gezet.

Make a Mooove! met 3 dobbelstenen

Je rolt de dobbelstenen en je ziet een getal. Laten we het getal 3 als voorbeeld nemen. Dan zeg je zo snel mogelijk het fruitsoort dat 3 keer op het kaartje staat.

Is dit bijvoorbeeld een aardbei en staat er op de andere dobbelsteen toevallig ook een aardbei, dan doe je het geluid van het dier dat op de derde dobbelsteen staan na. Diegene die het snelst is, krijgt het kaartje.

Het is even wennen, maar als je deze regel eenmaal door hebt, dan gaat het echt snel!

Make a mooove! met 4 dobbelstenen

Speel je het spel met vier dobbelstenen, dan komt er een dobbelsteen met fruitsoorten bij. Je moet nu de fruitsoorten noemen dat even veel voorkomt als het getal op de getallen dobbelsteen. Dus heb je 4 gegooid en staan er 4 ananassen op, dan zeg je “ananas!”. Staat er toevallig een ananas op één van de dobbelstenen, dan doe je het dier op de dieren dobbelsteen na. En liggen er twee dobbelstenen met dezelfde fruitsoorten op tafel, dan zeg je heel snel hoe vaak deze fruitsoort op het kaartje voorkomt.

Gemakkelijke versie met 1 dobbelsteen

Wij hebben een gemakkelijke versie van “Make a Mooove! gespeeld. We speelden met de dobbelsteen met de getallen en met de dobbelsteen met de fruitsoorten.

Speel je met de dobbelsteen met getallen, dan noem je het fruitsoort die op het kaartje net zo vaak voorkomt als de dobbelsteen aangeeft. Dus gooi je bijvoorbeeld “3”, dan roep je de fruitsoorten dat 3 keer op het kaartje voorkomt.

Speel je met de dobbelsteen met de fruitsoorten, dan roep je hoe vaak deze fruitsoort op het kaartje voorkomt.

Deze simpele versie is voor een 4-jarig kind best te doen. En het is leuk om te zien dat je de regels snel door hebt en het spel steeds vlotter gaat. Voor je het weet ben je enorm fanatiek!

Go or No Go

Dit spel viel direct in de smaak. Het heeft even de tijd nodig om de spelregels duidelijk te hebben, maar zodra je weet wat je moet doen, gaan het spel heel vlug. Het doet mij een beetje denken aan het spel “Halligalli“, waarbij je ook snel moet tellen en naar de fruitsoorten moet kijken. Al is dit spel net wat uitgebreider. Ik vind het ook erg grappig dat je dierengeluiden na moet doen. Deze speloptie was nog iets te moeilijk voor ons, maar stiekem kan ik niet wachten totdat we aan de eettafel gekke dierengeluiden maken. Kortom, voor ons is “Make a Mooove!” een gezellig spel, voor jong en oud, dat je overal kan spelen. Je neemt het gemakkelijk mee en je raakt nooit uitgespeeld. Dus wij zeggen; Go!

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.