5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | K’Nex: Bouwen maar!

Linda D

K’Nex! Wie kent het niet? Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat K’Nex een van de bekendste merken is wat betreft constructie- en bouwspeelgoed. Ik ken het zelf vanuit mijn kinderjaren en ook onze kinderen zijn er mee opgegroeid. Al in 1992 lagen de eerste dozen K’Nex in de winkel, maar ze blijven zich telkens weer vernieuwen. Dit doen ze met nieuwe ontwerpen, maar ondertussen blijven ze uniek in hun soort en het blijft het herkenbare uiterlijk van het speelgoed onveranderd.

Bouwen met K’nex

K’Nex is gemaakt van plastic en door verschillende onderdelen aan elkaar te koppelen kun je de meest creatieve bouwwerken maken. Hoofdzakelijk bestaat het uit stokjes in verschillende maten en koppelstukjes om de onderdelen aan elkaar te bevestigen. Daarnaast vind je in veel sets wieltjes en andere accessoires. Alles om het technische inzicht van je kind te prikkelen en uit te dagen om de meest gave bouwwerken te maken!

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat K’Nex een van de bekendste merken is wat betreft constructie- en bouwspeelgoed.

In Siem zijn peutertijd kreeg hij als eens een bak Kid K’Nex. Niet zo fijn en klein, maar juist wat grover, wat groter en met grappige details. Denk hierbij aan schoenen en ogen! Alles om het visueel wat meer aantrekkelijk te maken, sensorisch beter vast te houden en technisch eenvoudiger te bouwen. Op die manier is K’Nex ook al hartstikke leuk voor de kleintjes! Siem heeft met die set echt al jaren lang, heel veel gespeeld. Telkens kwamen er nieuwe eigen creaties uit naar voren, maar ook bouwde hij graag door middel van de handleiding.

Grote bouwdoos K’Nex

Toen wij de grote rode bouwdoos van K’Nex kregen met maar liefst 522 onderdelen en 35 inspirerende bouwtekeningen, was de vreugde dan ook zeer groot. In deze handige, stevige opbergbox vind je drie zakjes vol met onderdelen. Daarnaast zit er een uitgebreide handleiding in de box met heel veel inspiratie. Aan het begin van de handleiding wordt alle basiskennis toegelicht. Handig wanneer je wellicht nog niet bekend bent met het speelgoed.
Alle bouwideeën worden duidelijk toegelicht en daarmee kun je stap voor stap de handleiding volgen, voor de meest mooie en indrukwekkende creaties.
Ga je liever zelf aan de slag, zonder de handleiding? Dat kan natuurlijk! Daag elkaar uit met challenges; zo hoog mogelijk? Zo lang mogelijk? Bouwen met één kleur?

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat K’Nex een van de bekendste merken is wat betreft constructie- en bouwspeelgoed.

Go or No Go

Wij geven K’Nex een GO! Tijdloos, stevig, creatief en duurzaam speelgoed. Het verveelt nooit en er zijn altijd nieuwe creaties mee te verzinnen. Het is zeer handig dat het geleverd wordt in de rode, stevige opbergbox. Opgeruimd staat netjes, al blijven de mooiste bouwwerken natuurlijk uit de box en zichtbaar voor iedereen!

K’Nex Facts

  • Merk: K‘nex
  • 522 onderdelen
  • Adviesleeftijd: 5 jaar en ouder
  • Prijs: 32,95 en te koop bij Intertoys
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.