4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen Inspiratie

{ Review } | gezelschapsspel Jacky Jumper van Megableu

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Geniet jij ook zo van een spelletjesmiddag op een regenachtige dag? Wij kiezen vaak voor een spel waar het hele gezin aan kan deelnemen. Vanaf 4 tot 40 jaar in ons geval. Megableu begrijpt dat heel goed en is al jaren favoriet wat gezelschapsspellen betreft. Voor de decembermaand mochten wij het gloednieuwe spel ‘Jacky Jumper’ uitproberen. Een doldwaas spel waar kangoeroes de hoofdrol spelen. Je leest hieronder wat wij van het spel vonden! 

Help Jacky uit de ranch te ontsnappen

Doel van dit spel is Jacky de kangoeroe en haar vriendjes helpen te ontsnappen door ze naar tunnels te leiden. Daarvoor zit in de doos; 1 ranch, 16 kangoeroe-fiches, 4 gekleurde stokjes en 2 velcro rondjes. Goed om te weten is dat je voor dit spel geen batterijen nodig hebt en dat er ook geen geluid uit komt! Je speelt dit spel met minimaal 2 spelers en met een maximum van 4 spelers. De adviesleeftijd is 4 jaar. Iedereen speelt elke ronde tegelijk zijn eigen spel op de ranch. Wie als eerste vier kangoeroe fiches verzamelt, wint het spel! 

Speluitleg Jacky Jumper

Iedere speler krijgt een eigen kleur stokje. Speel je met 2 spelers sluit dan 2 tunnels af, speel je met 3 spelers sluit dan 1 tunnel af met de bijgeleverde rondjes. Met vier spelers heeft iedereen zijn eigen tunnel. Bij jouw tunnel steek je je stokje aan de onderkant van de ranch om de kangoeroes te doen stuiteren. Je raadt het vast al, maar iedere keer dat een kangoeroe door jou tunnel valt, heb je een punt. 

Slassieke redding, de groepsontsnapping of het reddingsteam? 

In de handleiding staan maar liefst 3 verschillende manieren om Jacky Jumper te spelen. Met de jongste kiezen wij vaak voor de klassieke redding, terwijl de groepsontsnapping en het reddingsteam net een tikkie lastiger te spelen zijn. Zo blijft er voorlopig genoeg uitdaging in het spel. Bij de groepsontsnapping spel je een voor een waarbij je ook maar een keer de ranch en dus de kangoeroes mag laten stuiteren. Tik niet te enthousiast, want springt de kangoeroe over de ranch dan mag de volgende (met de klok mee) 2 keer tikken en maakt zo meer kans om als eerste vier fiches te verzamelen. 

Voor de decembermaand mochten wij het gloednieuwe spel 'Jacky Jumper' uitproberen. Een doldwaas spel waar kangoeroes de hoofdrol spelen.

Kies je voor spelmodus het reddingsteam dan moeten alle vier de spelers juist samenwerken. Kapitein Kangoeroe neemt 4 kangoeroes in verschillende maten en legt deze in het midden van de ranch. Alle spelers werken samen om de kangoeroes in de juiste volgorde van klein naar groot te laten ontsnappen. Winnen we gezamenlijk als groep of verliezen we juist? 

Go or No Go 

Wat is Jacky Jumper een heerlijk nieuw en vooral grappig behendigheidsspel. Probeer jij maar eens op je stoel te blijven zitten, terwijl je de kangoeroes probeert te helpen. Ook heerlijk, geen batterijen en geen geluid! Het spel is gemakkelijk zelf op te zetten door de kinderen en ze kunnen het ook spelen zonder ouder. De speelduur is ook niet heel lang dus ook voor een spelletje van een kwartier nog steeds een aanrader. 

Voor de decembermaand mochten wij het gloednieuwe spel 'Jacky Jumper' uitproberen. Een doldwaas spel waar kangoeroes de hoofdrol spelen.

Echt een spel om cadeau te doen in de decembermaand. Getest door onze vierjarige die het een leuk spel vond en onze tienjarige nog steeds. Dat er verschillende manieren zijn om dit spel te spelen is in dit geval extra leuk. Wij kunnen niet anders concluderen dan dat Megableu er weer een sterk nieuw spel bij heeft.  Wat ons betreft, krijgt het spel Jacky Jumper een GO! 

Voor de decembermaand mochten wij het gloednieuwe spel 'Jacky Jumper' uitproberen. Een doldwaas spel waar kangoeroes de hoofdrol spelen.

Jacky Jumper Facts:

 • Titel: Jacky Jumper
 • Merk: Megableu 
 • Speeltijd: 15 minuten 
 • Spelsoort: Behendigheid, kinderspel, gezelschapsspel 
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers 
 • Minimumleeftijd: advies is vanaf 4 jaar wegens kleinere onderdelen 
 • Adviesprijs: 19,99 via bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.