10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Bordspel Heat – voor alle racefans!

Een bordspel waar je de formule 1 naspeelt: dat klinkt leuk! We leggen alle spullen voor de eerste ronde van het spel Heat klaar, nemen de handleiding erbij en beginnen met lezen. Een minuutje of 20 verder kijken we allemaal een beetje verward voor ons uit. Bij niemand lijkt het kwartje echt te vallen en dan besluiten we internet eens te raadplegen. Meteen een goede keuze, want een handig uitlegfilmpje op YouTube helpt ons binnen tien minuten onderweg. Niet dat de handleiding nu onduidelijk is, maar het is gewoon even een ingewikkeld spel om door te krijgen en eenmaal bezig, dan valt alles op z’n plaats!

Heat – de eerste keer spelen

In de handleiding staat ook duidelijk aangegeven dat het verstandig is om te beginnen met een basisronde, zodat je precies kunt volgen in de handleiding wie wat mag gaan doen. Dat hebben wij uiteraard ook gedaan, maar toch was het voor ons nog een beetje wazig zonder de uitleg op het filmpje. Dat komt met name omdat je best veel verschillende dingen mag doen in je beurt, en wat je precies mag doen is ook weer afhankelijk van welke plaats je hebt op het speelbord.

Speluitleg Heat

We zullen ons in deze review dan ook niet gaan wagen aan het uitleggen van de spelregels, omdat deze behoorlijk uitgebreid zijn, zeker als je er rekening mee houdt dat je niet alleen het basisspel hebt, maar ook expertspellen (advanced en championship regels). Je kunt Heat dus nog een stuk pittiger maken, zodra je hier aan toen bent en voldoende geoefend hebt. Leuk, want zo blijft het spel uitdagend voor jong en oud! Daarnaast heeft Heat ook vier verschillende racebanen, wat ook weer zorgt voor veel afwisseling.
We verwijzen je voor de speluitleg dan ook graag naar de YouTube video die ons goed op weg heeft geholpen: klik hier.

Doel van het spel Heat

Wel gaan we natuurlijk uitleggen wat het doel van het spel is en beknopt, hoe je dit doel kunt halen. Het doel van Heat is om met jouw raceauto als eerste over de finish te komen. Niet zo verrassend natuurlijk, want zo werkt de echte formule 1 ook. Bij Heat kun je over de racetrack heen racen door middel van kaarten. Hierop staan punten afgebeeld, die staan voor het aantal stappen dat je mag zetten in jouw beurt. Daarnaast rijdt je auto in een bepaalde versnelling. Hoe hoger je versnelling, hoe sneller je over de baan heen gaat. Máár let op: je zult tactische keuzes moeten maken, want als je met een te hoge snelheid door de bocht vliegt, glijd je uit de bocht en zal je flink inleveren op snelheid. De kans dat je op dat moment in wordt gehaald door de andere racers, is behoorlijk groot. Je kunt hier rekening mee houden door lage puntenkaarten te kiezen en door je auto in een lagere versnelling te zetten.
Na een paar keer spelen heb je steeds beter door welke tactiek je waar het beste kunt toepassen. Zodra je denkt: ik heb het trucje nu wel door, kun je de overstap maken naar een uitbreiding in het spel, zodat je opnieuw weer uitgedaagd wordt.

Speelgoed van het Jaar 2023

Heat is door de jury verkozen tot winnaar Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie Kennerspellen. Ook de jury was net als wij onder de indruk van de vele mogelijkheden die het spel je bieden.

Go or No Go

Wij moesten echt even erin komen, maar eenmaal aan het spelen blijkt het een spannend spel te zijn. Iedere ronde heeft de speler die laatste staat met zijn raceauto een voordeel, waardoor het vaak wisselt wie er voor of achter ligt. Dat zorgt ervoor dat het spel voor iedereen leuk blijft en spannend blijft tot het einde. Spelers kunnen verrassend uit de hoek komen, met name net voor de finish, door ineens met een hoog aantal punten over de finish te komen en uiteindelijk alsnog met de winst er van door te gaan.
Tot slot geven we graag nog een compliment voor de inlay van de doos, waar alle figuurtjes en kaarten perfect inpassen. Iets waar wij altijd érg blij van worden. Wij geven het spel Heat vanwege de vele variatiemogelijkheden zeker een go!

Heat Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.