Opvoeding & Ouderschap

Hoeveel geld besparen wasbare luiers?

Wasbare luiers worden steeds populairder. Ze zijn natuurlijk perfect voor ouders die milieubewust willen zijn en geld willen besparen.

Wasbare luiers worden steeds populairder. Ze zijn natuurlijk perfect voor ouders die milieubewust willen zijn en geld willen besparen. In tegenstelling tot wegwerpluiers hebben wasbare luiers zeker nog een aantal extra voordelen en dat lichten we graag toe in deze blog.

Milieu

Een van de grootste voordelen van wasbare luiers is de verminderde impact op het milieu. In tegenstelling tot wegwerpluiers die in de vuilnis belanden en jaren nodig hebben om af te breken, kunnen wasbare luiers hergebruikt worden. Door wasbare luiers te gebruiken, kan een aanzienlijke hoeveelheid afval worden verminderd. Zeker dus een belangrijk punt om over na te denken, als je nog twijfelt om de overstap te maken.

Kostenbesparing

Een ander voordeel van wasbare luiers is de mogelijke kostenbesparing. Je start natuurlijk met een hoger bedrag dat je moet investeren wanneer je voor de eerste keer wasbare luiers aan moet schaffen, maar op de lange termijn kan het aanzienlijk veel geld besparen. Gemiddeld zal een kind ongeveer 6000 wegwerpluiers gebruiken voordat het zindelijk is! Daarnaast kunnen wasbare luiers hergebruikt worden voor meerdere kinderen, waardoor de kosten per kind aanzienlijk dalen.
Hoeveel geld je precies kunt besparen door het gebruik van wasbare luiers hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal kinderen, de leeftijd waarop ze zindelijk worden en de prijs van de wegwerpluiers en het merk dat je kiest.

Om het toch in beeld te brengen, hebben we ons best gedaan om een ruwe berekening te maken.
Laten we bijvoorbeeld aannemen dat je kind zindelijk wordt op de leeftijd van 2,5 jaar en dat je gemiddeld 6 luiers per dag gebruikt. Voor een periode van 2,5 jaar zou je dan ongeveer 5.475 wegwerpluiers nodig hebben. Als de gemiddelde prijs van een wegwerpluier €0,25 is, zou je €1.368,75 uitgeven aan wegwerpluiers alleen. In vergelijking hiermee zou een set wasbare luiers van goede kwaliteit ongeveer € 300 tot € 500 kosten, inclusief accessoires zoals inlegvellen en wetbags. Dit betekent dat je bij het gebruik van wasbare luiers, een besparing van ongeveer 1000 euro kunt realiseren. Indien je hierin interesse hebt, kun je wasbare luiers kopen op Nappy’s.nl.

Nog meer voordelen

Naast de financiële besparingen en milieuvoordelen, zijn er nog andere voordelen van wasbare luiers. Wasbare luiers kunnen vaak beter zijn voor de huid van je baby, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen en minder chemicaliën bevatten dan wegwerpluiers. Daarnaast beschikken wasbare luiers over verstelbare sluitingen en verschillende maten, waardoor ze een poosje meegroeien met je kind en je ze gedurende een langere periode kunt gebruiken.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.