10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } | WarioWare: Move it! (Switch)

In WarioWare spellen draait het traditioneel gezien om hele korte minigames waarbij je snel moet reageren. Lees onze review.
De Nijhofjes

Hij is weer terug. Nee, niet Mario… Wario! De slechte versie van Mario. Bij Wario draait alles om geld en eten. Vooral knoflook vindt hij heerlijk en hij wil alle schatten voor zichzelf houden. In WarioWare spellen draait het traditioneel gezien om hele korte minigames waarbij je snel moet reageren. Of hij in dit nieuwe spel ook weer de harten van de gamer kan verkeren is nog maar de vraag. Ben je benieuwd? Lees snel verder…

W-W-W-Wario

Wie is Wario? Wario is de tegenhanger van Mario. Waar Mario iedereen wil redden, wil Wario de wereld veroveren. Mario heeft een M op zijn pet en Wario de omgekeerde M erop staan. Zo zijn er tal van tegenstrijdigheden van beiden. Hij is ontstaan als eindbaas is de game: Super Mario Land 2 uit 1992. De eindbaas uit Super Mario Land (1) was Tatanga en bleek een knechtje van Wario te zijn, wat er voor zorgt dat Wario eigenlijk verantwoordelijk is voor de dingen die zich in beide delen afspelen. Verder is hij verschenen in tal van Mario spellen waaronder in de MarioKart serie (vanaf de N64) en Mario Party serie. Ook heeft hij een behoorlijk aantal eigen games op zijn naam staan, waaronder WarioWare: Get it together. WarioWare: Move it! is het 12e deel van de WarioWare serie, dus er is een grote groep mensen die enorm van zijn games genieten.

Wario Micro Games

We kunnen bij de WarioWare serie niet meer spreken van minigames, maar we moeten het hebben over microgames. De spellen duren letterlijk maar een paar seconden waarbij je geen idee hebt wat je moet gaan doen voor het begint. Dat betekent dus snelle reflexen en creatief denken. Nieuw in dit deel van de serie is dat je voor het spel begint, je een bepaalde houding moet aannemen. Denk hierbij aan met je armen omhoog staan of juist je handen in je zij. Belangrijk hierbij is dat je 2 goed werkende Joy-Cons moet hebben (die Switch controllers aan de zijkant van je Switch). In beide handen neem je een Joy-Con (met polsband om!) en zo begin jij je avontuur met Wario.

Soepel bewegen

Zoals je kon lezen is bewegen belangrijk. Doe je dit spel een langere tijd dan zou je wel eens last van spierpijn kunnen krijgen, want het kan er behoorlijk fanatiek aan toe gaan. Dat ging het bij ons thuis in ieder geval wel. Zorg ook voor een ruimte waarbij je kan bewegen zonder dat je iets omstoot. Ben je minder mobiel met beide handen/armen, dan moet je jezelf toch even afvragen of dit spel het juiste voor je is, gezien het om de bewegingen gaat.

Go or No Go

Hou je van korte speelsessies en creatief en snel denken? Dan is dit zeker een spel voor jou. Voor de jongere gamer kan vooral het tempo nogal hoog zijn wat er voor zorgt dat de moeilijkheidsgraad ook hoog is. Al met al is dit spel naar onze schatting voor 30% van de gamers wel een GO (zeker voor diegene die hun collectie van deze WarioWare games compleet willen houden), maar voor 70% van de gemiddelde gamers zal het spel te moeilijk zijn of zullen ze snel uitgekeken zijn op het microgame principe, verwachten wij.

WarioWare: Move it Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.