10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 8 - 9 jaar 8 jaar 9 jaar Entertainment Game reviews Gastblog Inspiratie

{ Game Review } | Super Mario RPG voor de Nintendo Switch

De Nijhofjes

In dit nieuwe (oude) Mario avontuur gaan we levels-up in plaats van levels halen. Nintendo is bezig met hun “eens kijken of we een oude game genoeg kunnen oppoetsen, zodat het toch weer goed verkoopt” en soms werkt dat behoorlijk goed. Of dat nu met Super Mario RPG ook het geval is? Lees snel verder!

Super Mario RPG

Het komt niet vaak voor dat een spel de naam draagt van het genre dat hetzelfde spel is (met uitzondering van sportspellen). Misschien was er even geen creativiteit, maar het blijft wel gedurfd om het te doen. Maar wel handig, want het omschrijft precies wat je kan verwachten van dit spel. Het is een RPG (role-playing game). En dat betekent gevechtjes winnen, xp verdienen en lvl-up gaan, om zo sterker te worden. Ook kun je betere uitrusting vinden/kopen om je stats te verbeteren. Eigenlijk een perfecte titel dus.

Uit den ouden doosch

Zoals je in de inleiding hebt gelezen is dit spel een remake. Dit betekent dat het spel al eerder is uitgekomen en in dit geval was dat op de SNES (Super Nintendo) in 1996. Het was ook het laatste Mario spel wat uit is gekomen voor de SNES. Het spel werd in 1996 al erg goed ontvangen, maar is nooit een commercieel succes geworden in het westen (eigenlijk Europa en Amerika dus). Wat ze gedaan hebben voor deze versie is het geven van een complete opfrisbeurt voor het uiterlijk van het spel, maar ook de moeilijkheidsgraad hebben ze aangepast. Ze hebben een “Makkelijk” stand toegevoegd, want games van vroeger waren aanzienlijk moeilijker als de gemiddelde game van nu. Ook is het nu mogelijk om meerdere vijanden tegelijkertijd aan te vallen met een goed getimede aanval. Dit maakt schade doen aan groepen vijanden een stuk makkelijker. Super Mario RPG is ook de grondlegger voor latere games zoals de Paper Mario serie en Mario & Luigi.

Hard gelachen

Wat echt opvalt aan dit spel is de humor. Ik heb meerdere keren hardop gelachen om de dingen die gezegd werden of gebeurden. En dat is niet iets wat me vaak overkomt bij het gamen. Meestal is een glimlach of een goed keurend knikje van mijn hoofd het maximale. Complimenten dus voor de humor in dit spel!

Alvast voor het volgende spel?

Het kan natuurlijk toeval zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat het uitbrengen van dit spel niks te maken heeft met het uitkomen van een spel in de nabije toekomst. Namelijk Paper Mario: The Thousend-Year Door. Dit is 1 van de beste RPG’s die ooit gemaakt is (vind ik), en die wordt ook opnieuw uitgebracht. Ik kan me goed voorstellen dat Super Mario RPG een soort opwarmertje is voor de “grote” remake van Paper Mario die nog moet komen. Ditzelfde trucje hebben ze ook met Pikmin 4 gedaan namelijk. Eerst kwamen de oude delen opnieuw uit en toen het nieuwe deel. We gaan het zien!

Review: In dit nieuwe Mario avontuur gaan we levels-up in plaats van levels halen. Nintendo heeft de game Super Mario RPG uitgebracht.

Go or No Go

We gaan lekker kort door de bocht: dit spel krijgt een GO. Ik ben van mening dat elke gamer dit spel gespeeld moet hebben. Het is een stukje geschiedenis waarop zo veel andere games zijn gebouwd. Het is toegankelijk, het is grappig en het is Mario.

Review: In dit nieuwe Mario avontuur gaan we levels-up in plaats van levels halen. Nintendo heeft de game Super Mario RPG uitgebracht.

Super Mario RPG facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.