- Een warme en sfeervolle inrichting van je appartement - 31 juli 2024
- { Boek Recensie } | Bunnie VS. Monkie en de terugkeer van de lijpe das - 16 juni 2024
- { Review } Trust Gaming toetsenbord & gaming muis - 7 mei 2024
Wie kent hem niet: sonic, de blauwe, razendsnelle egel. Sonic stamt al uit de begin jaren ’90 en gaat dus al ruim 22 jaar mee. In die tijd is er veel nieuw ontwikkeld rondom Sonic. Van bioscoopfilms tot games: Sonic gaat met z’n tijd mee! Inmiddels heeft Sonic weer een eigen nieuwe game uit, Sonic Superstars, en in deze review (op de PlayStation 4 gespeeld door ons) lees je meer over deze game en of wij hem de moeite waard vinden.
We vallen met onze conclusie gewoon gelijk met de deur in huis: Sonic Superstars is volgens ons een verfrissende, nieuwe Sonic-game met leuke nieuwe onderdelen! Tegelijkertijd zitten er ook wel een paar haken en ogen aan, die we hieronder zullen doorspreken. Sonic Superstars is een 2D-game, met een moderne stijl. Het ziet er echt goed uit, zeker niet plat of saai. Bij het opstarten van de game worden we direct heel blij. Een gave video neemt je mee in de wereld van Sonic Superstars en ook de levels zien er kleurrijk en spetterend uit!
Verhaalmodus Sonic Superstars
Je kunt verschillende modussen spelen. Zo heb je de verhaallijn, die is het leukste om te spelen als je alleen speelt (maar ook mogelijk met meerdere lokale spelers). Je kunt het avontuur beleven als Sonic, Amy Rose, Knuckles en/of Tails. Elk personage heeft zijn eigen speciale eigenschap. Amy Rose heeft bijvoorbeeld een dubbele sprong, Knuckles kan tegen muren opklimmen en Tails kan vliegen. Mocht je bij een bepaalde level dus blijven steken, probeer dan eens van personage te wisselen; wie weet helpt het!
Je speelt bij de verhaalmodus levels en tussendoor wordt je voortgang opgeslagen, zodat je het spel weer kunt oppakken waar je gestopt was. Ook tijdens het spelen van de levels wordt er tussentijds opgeslagen, zodat je het level niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen wanneer je afgaat.
Wanneer je ervoor kiest om met z’n tweeën (of drieën of vieren) te spelen, is er geen split screen, dus het is behoorlijk lastig om dan je personage in de gaten te houden, zeker wanneer de andere speler al verder is. Je raakt dan namelijk buiten beeld en wordt naar de andere personage getransporteerd. Dat is natuurlijk wel erg jammer, zeker wanneer je met iemand speelt die net wat rustiger speelt dan jij. Voor die tweede speler zal er dan niet zo heel veel aan zijn.
Boss fight
De verhalen eindigen meestal met een baas, zoals we ook gewend zijn van dit soort games. De ene keer is die baas wat pittiger als de andere keer, maar uiteindelijk kun je het zo vaak proberen als je wil. Vaak hebben de bazen een soort aanvalspatroon, waar je wel op in kunt spelen. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb een aantal bazen een flink aantal keren moeten uitdagen voor ik ze uiteindelijk haalde. Het is dus zeker niet zo simpel als je denkt, zeker niet bij de bazen die je in één keer raken direct uitschakelen.
Mini games
Het tempo van een level ligt wel enorm hoog. Je vliegt erdoor heen, zoals het natuurlijk ook wel hoort bij Sonic. Maar soms gaat het zo snel dat ik echt niet op tijd kan reageren om te springen, vliegen, enzovoorts.
Je kunt natuurlijk wel, als je ziet dat je een special overslaat, even terug gaan om de bonus alsnog op te pikken. Dit zijn soms ook minigames, die je even uit het level halen. Ik vind dat persoonlijk wel een leuke afwisseling, maar ik kan me voorstellen dat een ander dat juist vervelend vindt.
De mini games zijn wisselend, de een is wat lastiger als de ander en soms is mij niet helemaal duidelijk wat ik moet doen. Als je ze vaker speelt, worden ze wel vanzelf wat duidelijker, maar persoonlijk blijf ik ze behoorlijk lastig vinden. Wanneer je een minigame haalt, krijg je vervolgens een speciale vaardigheid, die je in de rest van het leven een of meerdere keren kunt gebruiken.
Multiplayer
De verhaalmodus kun je volledig in je eentje spelen, maar je hebt ook een co-op-modus. Helaas speelt het zich allemaal af op een scherm en heb je dus geen split-screen. Aangezien Sonic een hele snelle game is, komt het met regelmaat voor dat je medespeler buiten beeld raakt. Het spel transporteert je daarna weer in de buurt van de andere speler, maar het is eigenlijk meer frustrerend dan dat het leuk is. Het is dus leuk geprobeerd, maar pakt in onze ogen niet heel goed uit.
Waar wij dan wel weer heel enthousiast van werden, is het audiovisuele gedeelte van de game. De levels zien er prachtig uit, maar weten toch de essentie van de originele levels te behouden. Ook zijn er heel veel herkenbare componenten uit eerdere titels in Sonic Superstars gestopt. Daarnaast is ook de soundtrack van hoge kwaliteit, iets dat we natuurlijk wel gewend zijn, maar het is toch de moeite waard om het even apart te vermelden.
Sonic Superstars Battle Mode en Time Trials
Behalve de verhaallijn kun je ook Battle Mode en Time Trials spelen.
Bij Time Trials is het de bedoeling om een level zo snel mogelijk te voltooien. Je zet een tijd neer en dat wordt natuurlijk de tijd die andere spelers (of jij zelf) proberen te verslaan.
De Battle Mode is een soort party modus, waarin je verschillende minigames kunt spelen. Ik denk dat de minigames erg leuk zijn voor kinderen, maar voor volwassenen wat minder interessant. Hier in huis worden ze in ieder geval juist meer gespeeld als de verhaalmodus, omdat met name de bazen in de levels soms toch nog wat te lastig zijn voor de kids. De Battle Mode kun je met 1 tot en met 4 spelers spelen, in split screen.
Go or No Go
We vinden Sonic Superstars een vermakelijke game. Wel moet je houden van snelle games, want dat de levels voorbij vliegen, is een feit. Voor mijn kinderen gaat de verhaalmodus soms te snel, ze hebben het idee dat ze van alles missen in het level, wat ook wel klopt, want de ringen allemaal halen is haast onmogelijk met zoveel extra wegen en mogelijkheden. Maar dat haalt het plezier dat je met deze game hebt zeker niet weg, dus als je houdt van een snelle game, dan is Sonic Superstars zeker een go voor jou!
Sonic Superstars Facts
- Onze adviesleeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
- Multiplayer functie aanwezig: ja (verhaalmodus offline, Battle mode online)
- Genre: Avontuur
- Console: Nintendo Switch, Playstation, Xbox
- Taal: Engels
- Releasedatum: oktober 2023
- Adviesprijs: 54,99 en te koop via deze link
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
No Comments