10 jaar 11 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | De Smurfen 2: De gevangene van de groene steen

De Nijhofjes

Misschien heb je het eerste deel gemist of vond je het toen niet interessant genoeg om te proberen, maar gelukkig zijn de Smurfen terug. Helaas zijn de smurfen weer in gevaar. Maar gelukkig krijg je in dit 2e deel hulp uit onverwachte hoek. Benieuwd wie je komt helpen deze keer? Lees snel verder! Wij hebben de game getest op de Xbox.

De Smurfen

De jongere generaties zal ze vast niet zo goed kennen als de mensen geboren in de jaren 70/80/90. Daarom volgt er nu een kleine opfriscursus met, misschien wel, interessante weetjes over de Smurfen. De Smurfen zijn bedacht door de Belgische Strip tekenaar Peyo in 1959. Vanaf 1968 kregen ze een eigen stripreeks nadat ze eerst gastrollen in o.a. “Johan en Pirrewiet” hebben gehad. In 1965 verschenen de eerste filmpjes en een langere film van de Smurfen die ook in de bioscoop te zien was. De allereerste tekenfilm reeks werd van 1981 to 1990 geproduceerd door Hanna-Barbera. (o.a. bekend van Scooby-Doo) en zorgde voor wereldwijde bekendheid. Sinds die tijd is er enorm veel van de Smurfen uitgebracht en dat wordt echt te veel om op te noemen. Een paar voorbeelden die ik je niet wil onthouden zijn de Smurfen-hits waarbij bekende liedjes werden omgetoverd tot de Smurfen versie daarvan (op Youtube staan er veel). Ook zijn er films die echte mensen combineren met animatie Smurfen én sinds 2021 is er een nieuwe animatieserie.

De Smurfen 2: De gevangene van de groene steen

In dit nieuwe deel gaat er iets mis. Zoals je in de titel kunt lezen heeft dat met de groene steen te maken, maar meer wil ik eigenlijk niet verklappen over het verhaal. Wat ik wel ga verklappen is van wie de Smurfen hulp krijgen. Het is namelijk niemand minder dan Gargamel! Ik weet het. Ik was ook verrast. Ook kan ik je vertellen dat je in dit deel van third-person perspectief mee kijkt met je Smurf die je bestuurt. Dat betekent dat de camera zich achter de Smurf bevindt en je over de schouder van de Smurf mee kijkt. Je krijgt een wapen om mee te schieten en gedurende het spel kun je dit wapen verbeteren. Ook voeg je nieuwe functies aan het wapen toe die je nodig bent om omgevingspuzzels op te lossen. Denk hierbij aan honing om iets vast te plakken zodat je ergens langs kan. Zo loop je door een mooie omgeving en probeer je van A naar B te gaan en alles te ontdekken.

Rennen, springen en vliegen

En vervolgens weer doorgaan, want je doet eigenlijk niet anders in dit spel. Het wordt wel een beetje eentonig na een uurtje of 2 en na 7 uurtjes heb je het spel als volwassene in ieder geval wel uitgespeeld. Kinderen zullen zich langer kunnen vermaken met het spel uiteraard.
Al met al is de stijl van de game best aardig en oogt het behoorlijk smurfig. Het voelt wel alsof je in de Smurfen wereld bent! De besturing is best oké, maar soms is het toch lastig met het inschatten van je sprongen om niet voorbij een smal platform te springen.

Go or No Go

De Smurfen blijven leuke wezentjes om naar te kijken. Het roept bij mij in ieder geval wel warme gevoelens op. Helaas is dat niet genoeg om voor dit spel een mega dikke GO te geven, maar we vinden het wel een GO voor de iets jongere gamers. Rustig op avontuur, zonder grote verrassingen. Dit spel is ook in het Nederlands te spelen trouwens, dus dat is absoluut ook een pre.

De Smurfen 2 Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 7)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja, offline 2 spelers
 • Genre: avontuur / Third person
 • Console: Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.
 • Taal: Nederlands
 • Releasedatum: november 2023
 • Adviesprijs: 49,99 en te koop bij bol.com
 • Lees ook: Game review smurfen kart
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.