6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Barbie DreamHouse Adventures voor de Nintendo Switch

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Na de razend populaire Barbie film is het jaar voor Barbie nog niet voorbij. Na lang wachten kunnen we gaan genieten van het Barbie Dreamhouse Adventures spel, exclusief gemaakt voor de Nintendo Switch. Wordt dit het ultieme cadeautje voor de feestdagen? Mijn dochters (3,8 & 10 jaar) konden niet wachten met het spelen van deze game. Lees hieronder wat we van het spel vonden!

De roze droomwereld van Barbie

Wie zou zich niet eens in de roze droomwereld van Barbie willen begeven. Bij de intro van de game neemt Barbie Roberts je gelijk mee naar op een rondleiding door haar nieuwe droomhuis. Barbie praat Engels tegen je, maar er wordt niet veel gesproken in het spel. Natuurlijk woont Barbie niet alleen in dit immens grote huis. Haar ouders, meneer en mevrouw Roberts, komen we tegen. En ook haar zussen Chelsea, Stacie en Skipper. En wat is Barbie zonder Ken? Natuurlijk is Ken ook van de partij en nog een aantal andere ‘Besties’. 

Creatieve vrijheid

We noemen Barbie’s DreamHouse Adventures een game, maar die titel is misschien niet heel terecht. Je speelt geen spel, met opdrachten of bepaalde doelen, je speelt helemaal vrij. Je hebt de creatieve vrijheid om samen met Barbie er ook jouw droomhuis, droomtuin, kortom droomwereld van te maken. Barbie laat je graag zien hoe je bijvoorbeeld iets kunt maken in de keuken of hoe je kunt tuinieren. Barbie ‘sleep’ je door het huis door haar op te tillen en in een andere ruimte weer neer te zetten. Ook een plantje of gieter ‘pak’ je op die manier op. 

Na lang wachten kunnen we gaan genieten van het Barbie Dreamhouse Adventures spel, exclusief gemaakt voor de Nintendo Switch.

Ben jij een echte Fashionista? 

De wereld van Barbie is natuurlijk vol met glitter en glamour. Daar hoort natuurlijk wel een passende outfit bij. Vind je kleding en make-up helemaal het einde? Dan vind je het vast ook leuk om Barbie helemaal tiptop aan te kleden. Barbie heeft een kledingkast waar je U tegen zegt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Barbie’s Dreamhouse heeft ook een eigen kapsalon. Meet haar voor iedere gelegenheid een nieuw kapsel aan. Aan het einde van de dag trekt Barbie graag haar pyjama aan en nestelt zich graag bij de open haard met popcorn. Zorg jij daarvoor? 

Altijd al een ballenbak in je huis gewild? 

Of een reuze popcornmachine, een zwembad op het dak, een roze cabrio, een drumstel? Dit mag met recht een Droomhuis heten. Vind je het behang niet mooi? Kies dan een ander printje, hetzelfde geldt voor de accessoires. Er zijn in totaal vier etages in het huis, dus stap in de lift en ga verder ontdekken. Je kunt Barbie ook even achter de piano of drumstel zetten. Wat ze ook leuk vindt, is dansen op de dansvloer en feestjes bij het zwembad geven. 

Go or No Go 

Dompel jezelf onder in de wereld van Barbie. Voor velen met mij toch een ‘guilty pleasure’. Wat tof dat er nu een game voor de Switch is uitgekomen. We hebben de game nu een week en er wordt dagelijks volop gebouwd aan het ultieme droomhuis. Echt jammer is dat je maar met een speler tegelijk kan spelen. Het oppakken van dingen en het verplaatsen van poppetjes gaat niet altijd soepel, dat lijdt hier soms toch gezucht en gesteun. Ook het laden duurt soms lang en veel afbeeldingen/woonruimtes zijn nogal simpel. Toch krijgt het spel van ons een Go, aangezien de meiden het zeker graag spelen!

Na lang wachten kunnen we gaan genieten van het Barbie Dreamhouse Adventures spel, exclusief gemaakt voor de Nintendo Switch.

Het leukste gedeelte van het huis vinden ze hier momenteel de leuken. Een geweldige roze keuken met allerlei snufjes om tot de lekkerste gerechten te komen. Er worden veel recepten over en weer gedeeld. Hier zijn ze voorlopig nog niet uitgespeeld met Barbie en dat is voor mij wel een echte vereiste om een spel te kopen. Jammer dat deze game niet in het Nederlands is, doordat er weinig gesproken wordt is dit niet heel erg. Er wordt veel gebruik gemaakt van ’emoties’, muziek en kleuren. Het spel is voor ons een GO! 

Na lang wachten kunnen we gaan genieten van het Barbie Dreamhouse Adventures spel, exclusief gemaakt voor de Nintendo Switch.

Barbie DreamHouse Adventures Facts: 

 • Titel: Barbie DreamHouse Adventures – Switch 
 • Merk: Mindscape 
 • Release: oktober 2023 
 • Minimumleeftijd: 6 jaar (PEGI-leeftijd 3 jaar)
 • Aantal spelers: 1 
 • Genre: avonturen, simulatie 
 • Taal: Engels 
 • Prijs: 39,95 en te koop via bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.