Inspiratie

Fiscale voordelen van Operational Lease

Operational Lease kan interessant zijn. Deze leasevorm heeft namelijk niet alleen financiële, maar ook fiscale voordelen.

Stel je voor: je staat aan het hoofd van een groeiend bedrijf en bent constant op zoek naar manieren om kosten te beheersen. Operational Lease kan in dit geval interessant zijn. Deze leasevorm heeft namelijk niet alleen financiële, maar ook fiscale voordelen. In deze blog gaan we dieper in op deze belastingvoordelen van Operational Lease.

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is een leasevorm waarbij je als ondernemer een voertuig leaset voor een vooraf bepaalde periode en voor een vast kilometeraantal. Je betaalt een vast maandbedrag, waarbij verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Door dit all-in karakter noem je deze leasevorm ook wel Full Operational Lease. Het unieke aan Operational Lease is dat het leasen van het voertuig niet op de balans van je bedrijf verschijnt. Dit biedt verschillende fiscale voordelen.

Welke fiscale voordelen zijn er?

Belastingaftrek

Het vaste all-in maandbedrag bij Operational Lease zorgt ervoor dat je efficiënter kan budgetteren. Bovendien zijn deze leasekosten volledig aftrekbaar van de belasting. Dit betekent dat je de maandelijkse leasekosten kunt aftrekken van de winst van je bedrijf, wat leidt tot een lagere belastingaanslag en lagere netto bedrijfskosten.

Btw aftrekbaar

Als je kiest voor Operational Lease zakelijk, dan kun je de btw over het leasebedrag terugvorderen. Dit is een significant voordeel, aangezien de btw een aanzienlijk deel van de leasekosten kan uitmaken.

Geen afschrijvingskosten

Bij Operational Lease hoef je geen rekening te houden met afschrijvingskosten. Het voertuig staat namelijk niet op je balans. Dit betekent dat je bedrijfskapitaal vrij blijft voor andere investeringen, wat positief is voor de financiële gezondheid van je onderneming.

Geen impact op solvabiliteit

Dat de geleasede voertuigen niet op de balans verschijnen heeft een positief effect op de solvabiliteitsratio van je bedrijf. Dit kan vervolgens weer helpen bij het aantrekken van nieuwe financieringen voor uitbreiding of andere investeringen.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.