3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar

{ Boek Recensie } | Naar de supermarkt

Linda D

Woordjes leren en daarmee de woordenschat uitbreiden. Superbelangrijk in het jonge leven van onze kinderen. En hoe fijn is het wanneer je dit op een gezellige manier kunt doen door het lezen en bekijken van een boek. Deze keer hebben we het boek Naar de supermarkt in de review!

Naar de supermarkt

In dit grote boek van Ingela P Arrhenius vind je 100 geïllustreerde woordjes over boodschappen en waar die vandaan komen.  Het is werkelijk een prachtig kartonnen prentenboek met de meest mooie, gekleurde, duidelijke illustraties. Ingela P Arrhenius is een bekende naam in de wereld van illustraties en heeft al meerdere successen gehad, zoals “kiekeboe” en “waar ben je”. Allemaal geschreven voor baby’s en kleuters.
Wanneer je samen met je kindje de grote kartonnen bladzijdes in het boek bekijkt, leert hij/zij van alles over alledaagse activiteiten. Je bekijkt samen de tekeningen en leest de tekstjes voor. Het thema is dus “naar de supermarkt” en al bladerend doorloop je de gehele winkel.

Woordjes leren en daarmee de woordenschat uitbreiden. Deze keer hebben we het boek Naar de supermarkt in de review!

Winkelen maar!

Startend bij de afdeling fruit! Waar komt fruit vandaan? Wat heeft fruit nodig om te kunnen groeien? Allerlei interessante weetjes, die je misschien als ouder niet eens weet. Wist jij bijvoorbeeld al dat aubergine en courgette ook vruchten zijn? En dat pompoen familie is van de komkommer?
Op de ene bladzijde staan allerlei weetjes en op de andere bladzijde vind je de grote illustraties en daarbij staan de woorden die geleerd kunnen worden. Vanaf de fruitafdeling lopen we door naar de groenteafdeling en vervolgens naar de zuivelafdeling. Want, waar komt melk eigenlijk vandaan? Op het gebied van voedingswaren kun je in dit boek ook nog heel veel leren over vis en zoetigheid! Zo wordt uitgelegd waar chocola vandaan komt. Van cacaoboon tot chocolademelk en een chocoladereep. Dit laatste krijgt een vervolg in de categorie koken en bakken. Hierbij wordt het verschil uitgelegd over zoet en zout en waar zout vandaan komt. In het laatste thema gaat het over de drogisterij. Hierbij krijgen allerlei woordjes de aandacht, zoals; tandenborstel, tandpasta, shampoo, wasmiddel en toiletpapier. Verder wordt toegelicht waar zeep vandaan komt.

Woordjes leren en daarmee de woordenschat uitbreiden. Deze keer hebben we het boek Naar de supermarkt in de review!

Leuk voor meerdere leeftijden

Het boek wordt geadviseerd voor kinderen vanaf circa 3 jaar, maar blijft in de jaren daarna ook nog leerzaam. Vanaf een ruime twee a drie jaar zal de focus op de woordjes liggen, later op vragen waar antwoord op wordt gegeven en de feitjes.

Go or No Go

Zeker weten een GO voor dit prachtige boek. De grote kartonnen bladzijdes en de gebolde, zachte kaft zorgen ervoor dat het een boek is waar lang en veel leesplezier mee zal worden beleefd.
Het is fijn dat het mee zal groeien in de ontwikkeling. Een top cadeau!

Naar de supermarkt Facts:

 • Uitgeverij: Gottmer:
 • ISBN: 9789025778132
 • Uitvoering: Kartonboek
 • Verschijningsdatum: Juli 2023
 • Adviesleeftijd: vanaf 3 jaar
 • Aantal pagina’s: 16
 • Adviesprijs: 15,99 en te koop via bol.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.