Kerst

5x leukste kerstmarkten van België

Net als de voorgaande jaren kun je in deze maand diverse kerstmarkten bezoeken. Wist je dat er in België veel leuke kerstmarkten zijn?

Nu de dagen alsmaar korter worden, is het weer bijna tijd voor de meest gezellige maand van het jaar: december. Net als de voorgaande jaren kun je in deze maand diverse kerstmarkten bezoeken. Veel Nederlanders bezoeken massaal de kerstmarkt in Maastricht of de kerstmarkten in Duitsland, maar wist je dat er in België ook veel te doen is op dit gebied?

Verspreid over België vind je namelijk meerdere sfeervolle markten die in het teken staan van de feestdagen. Neem bijvoorbeeld de kerstmarkt Brugge of ontdek Gent tijdens de Gentse Winterfeesten! In dit artikel vertellen we je graag meer over de 5 leukste kerstmarkten van onze zuiderburen voor jong en oud.

1. Kerstmarkt Brugge: knusse dagen tijdens Wintergloed

Een van de meest charmante steden van België is ongetwijfeld Brugge. Dat is door de historische kleine binnenstad sowieso al het geval, maar in december des te meer! Vanaf 24 november kun je namelijk in Brugge terecht voor het evenement Wintergloed. Tot 7 januari staat de stad in het teken van meerdere kerstmarkten vol gezelligheid.

Over de hele stad vind je dertien lichtinstallaties, een grote winterbar en een heuse schaatspiste waar je de ijzers onder kunt binden. Natuurlijk staan er ook talloze kraampjes vol lekkers en leuke hebbedingetjes. De kerstmarkten zijn verspreid over de Markt, ‘t Zand en het Simon Stevinplein. Onze tip? Pak de trein naar Brugge vanaf Nederland!

2. Kerstmarkt Antwerpen: centrum vol gezelligheid

Ook in Antwerpen kun je terecht voor een gezellige wintermaand. Van 8 december 2023 tot 7 januari 2024 is het volledige centrum van Antwerpen één grote kerstmarkt waar je uren rond kunt lopen. De duizenden lampjes en de vrolijke kerstmuziek zorgen in de hele stad voor een fijne sfeer. Extra leuk: de kerstmarkt van Antwerpen is zelfs een van de grootste van het hele land.

Er zijn namelijk talloze stalletjes te vinden met leuke spullen, lekkere snacks en warm drinken. Warm jezelf op bij een kampvuurtje, stap in het reuzenrad van de stad om de gezelligheid van bovenaf te bekijken of kom samen met je kleintje(s) schaatsen op de schaatsbaan van maar liefst 1200 m2 groot. Uiteraard zijn de winkels, bars en restaurants ook gewoon geopend in deze maand.

3. Kerstmarkt Gent: een groot winters landschap

Naast Brugge en Antwerpen is de kerstmarkt van Gent een hele leuke om naartoe te gaan met kindjes. Gent is sowieso al een hele mooie, ietwat sprookjesachtige stad door de vele kastelen en oude bouwwerken. In december is de binnenstad extra gezellig en is het bekende kasteel Gravensteen zelfs extra bijzonder verlicht. De zogeheten lichtdraken komen hier in de avond tot leven!

De kerstmarkt van Gent is te bezoeken van 7 tot en met 31 december. Tijdens de Winterfeesten verandert het kasteel opnieuw in een Winterwonderkasteel van 9 december tot 7 januari 2024. Wat deze plek in december extra leuk maakt voor gezinnen is dat je hier de grootste rolschaatspiste van het land vindt. Daarnaast is er volop kinderanimatie te vinden, evenals meer dan 150 kraampjes vol leuks en lekkers.

4. Kerstmarkt Hasselt: op bezoek bij het huis van de Kerstman

Willen jullie de Kerstman bezoeken in de dagen voor Kerstmis? Bezoek dan Winterland Hasselt, de kerstmarkt van Hasselt. Daar staat namelijk het huis van de Kerstman waar je hem iedere dag kunt bezoeken (van 8 december tot 8 januari). Hoe leuk is dat? Neem wel je smartphone mee voor een selfie met de Kerstman en voor de zogeheten #WinterWonderExperience. 

Dat is een selfie spot waar jullie leuke foto’s kunnen maken in allerlei winterse omstandigheden. Ga ook zeker in een van de vele attracties zoals het reuzenrad of de schaatsbaan. Even opwarmen doen jullie in de Almhutte of het Grand Café waar je ook wat kunt eten. Uiteraard zijn er ook genoeg kraampjes om te shoppen.

5. Kerstmarkt Luik: de oudste kerstmarkt van heel België

Tot slot nog wat aandacht voor de oudste kerstmarkt van het land: de kerstmarkt van Luik. In het centrum van de stad vind je Village de Noël, een mooie oude kerstmarkt met echte houten kraampjes, honderden sfeervolle lampjes en kunstsneeuw. Er is een grote sneeuwglijbaan aanwezig waar kinderen zich lekker lang kunnen vermaken. Na een uur sleeën krijgen ze een warme kop chocomelk toe.

De kerstmarkt van Luik is te bezoeken vanaf 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024. Het zogeheten Kerstdorp staat bol van de kraampjes met lokale producten en gezellige plekjes. Vergeet niet om samen een foto te maken in een van de fotohokjes en om een ritje te maken in het reuzenrad. Ieder jaar trekt de kerstmarkt van Luik zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Voor welke kerstmarkt ga jij?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.