Inspiratie

Welke soorten douchewanden zijn er en hoe kies ik de juiste?

Wanneer je je badkamer gaat renoveren is het soort douchewand dat je kiest een belangrijke keuze. Er zijn veel douchewanden dus de keuze..

Wanneer je je badkamer gaat renoveren is het soort douchewand dat je kiest een belangrijke keuze. Ze bepalen de uiteindelijk stijl niet, maar versterken de gekozen uitstraling. Het is dan ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het maken van deze keuze. In dit artikel delen we de verschillende soorten douchewanden, zodat je straks precies weet welk soort douchewand perfect in jouw badkamer past.

Scherm je inloopdouche af met een glazen douchewand

Douchewanden zijn de wanden waarmee je een inloopdouche afschermt. Ze worden ook wel doucheschermen genoemd en hebben een moderne en luxe uitstraling. Wanneer je voor douchewanden van helder glas kiest, zorgt dit voor een ruimtelijk gevoel. Wie van wat meer privacy houdt, kan kiezen voor douchewanden van rookglas of melkglas.

Inloopdouches zijn er in verschillende maten en vormen. Wanneer je de geschikte afmeting niet kunt vinden, is het vaak mogelijk om een glazen douchewand op maat te laten maken. Hierdoor is er voor elke badkamer wel een geschikte inloopdouche te vinden.

Draaibare douchewand: geniet van privacy

Vind je het idee van een inloopdouche heerlijk, maar mis je een gevoel van privacy? Dan kun je kiezen voor een draaibare douchewand. Hiermee kun je de douche eenvoudig afsluiten, waardoor je als het ware in een cabine bevindt.

Draaibare douchewanden worden aan een kant aan de muur bevestigd. Dit maakt deze douchewand uitermate geschikt voor rechthoekige of vierkante inloopdouches.

Vrijstaande douchewanden: stijlvol en modern

Wie een grote badkamer heeft en het eens helemaal anders wil doen, kan kiezen voor vrijstaande douchewanden. Deze wanden staan vrij in de badkamer, waardoor je een vrijstaande inloopdouche creëert.

Een vrijstaande douche bevindt zich ver weg van alle elektra, zoals een elektrische badkamer radiator. Bovendien is een vrijstaande inloopdouche zeer toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Hierdoor is een vrijstaande douche ook nog eens een extra veilige optie!

Afgeschermd in bad met een badwand

Badwanden zijn een goede optie voor badkamers met bad, zonder apart doucheruimte. Dit ziet er stijlvoller uit dan het traditionele douchegordijn en het is bovendien ook een stuk hygiënischer. Het voorkomt spatwater en creëert een gevoel van privacy wanneer je onder de douche staat of in bad zit.

Tips voor het kiezen van de juiste douchewand

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe douchewand, is het aan te raden voldoende rekening te houden met de grootte en de vorm van je badkamer. Stem de douchewanden hierop af, zodat alles er netjes uitziet en je zeker weet dat alles goed past. Houd hierbij voldoende rekening met je eigen wensen en voorkeuren, zodat je een stijl creëert die perfect bij jou past.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.